fbpx
Skip to main content
Zgrada Vlade RS

SPS dobija prosvetu?

BEOGRAD - Socijalističkoj partiji Srbije moglo bi da pripadne Ministarstvo prosvete koje bi vodila potpredsednica stranke Dijana Vukomanović.

U listu Danas se navodi da bi drugi potpredsednik vlade mogla da bude potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović ukoliko bi predsednik SPS Ivica Dačić dobio mesto prvog potpredsednika.

Ukoliko socijalisti budu imali tri resora, Aleksandar Antić će ostati ministar saobraćaja.

Spekuliše se da bi sadašnji ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić mogao da bude ministar rada i socijalne politike, a da bi Ministarstvo energetike vodila Kori Udovički. Vanji Udovičiću bi ostalo Ministarstvo sporta i omladine, Ivanu Tasovcu Ministarstvo kulture i informisanja, a Igoru Miroviću privreda. Ministarstvo pravde ostalo bi Nikoli Selakoviću, ili bi na to mesto došao predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević.

Novi ministar unutrašnjih poslova mogao bi da bude potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović, dok bi Ministarstvo poljoprivrede moglo da pripadne dosadašnjem sekretaru u ovom ministarstvu Danilu Goluboviću. SNS će predložiti svog kandidata za predsednika Narodne skupštine, ali i najmanje dvoje potpredsednika. Potpredsednike će imati i koalicija SPS-PUPS-JS, Demokratska stranka i Nova demokratska stranka. U SNS-u tvrde da imena kandidata za ova mesta još nisu utvrdili, osim što je Zoran Babić izabran za šefa poslaničke grupe, a Maja Gojković za njegovu zamenicu.
Najozbiljniji kandidati za predsednika parlamenta su Babić, Jadranka Joksimović i Goran Knežević, dok bi jedan od potpredsednika mogao da bude Veroljub Arsić.
Ako dobije više resora, SPS će poziciju potpredsednika skupštine ustupiti PUPS-u.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd