fbpx
Skip to main content
Silovanje

SRAMOTA: Majke krile da su očevi silovali ćerke!

Foto: SD/ilustracija
Centrima za socijalni rad u poslednjih pet godina prijavljeno je svega pet slučajeva incesta u Crnoj Gori. Od pet prijavljenih slučajeva, centri za socijalni rad su procesuirali četiri.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja rekli su da oni nemaju podatke o eventualno rođenim bebama iz incestnih odnosa. Za četiri slučaja koji su procesuirani nadležnim službama postupci još traju, a u svim slučajevima žrtve su devojčice.

U dva slučaja majke maloletnih devojčica, koje su navodno bile žrtve incesta, znale su šta se dešava, ali zbog stida i želje da se sačuva ugled porodice slučaj nisu prijavile. Na kraju su to uradile žrtve. Zabeleženi su i slučajevi da je majka prijavila nadležnim institucijama seksualno zlostavljanje maloletne devojčice od strane oca. Imali smo i slučaj da je maloletna devojčica prijavila seksualno uznemiravanje od strane brata od strica. Svi ovi postupci su u toku pred nadležnim institucijama“, kazali su iz Ministarstva, prenosi cdm.me.

Oni ističu kako je incest oblik seksualnog zlostavljanja ili zloupotrebe koji se najređe prijavljuje i najteže otkriva. Incest je jedan od najvećih tabua u Crnoj Gori i o tome se retko govori, a sudeći prema informacijama ni država se previše ne bavi ovim problemom jer čak ni u statistici nemaju podatke o bebama rođenim iz incestnih odnosa.

Pogledajte i:

  1. BRUKA: Žandarm opljačkao poštu!
  2. PROKLIZAO AUTOBUS PUN DECE: Sa ćelavim gumama vraćao osnovce sa skijanja
  3. SKANDAL: Najbogatiji čovek na svetu radio eksperimente na deci!
+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
11 Beograd