fbpx
Skip to main content
vučje bobice

Srbi imaju najbolji lek protiv muške neplodnosti!

Foto: Profimedia
Pored uništavanja impotencije, vučje bobice ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, usporavaju starenje i pospešuju pamćenje.

Vode poreklo sa Tibeta i Himalaja, namirnica popularna poslednjih 10 godina, a nosi latinski naziv "Lucium Barbarum", poznatija kao goji iliti vučje bobice. U tradicionalnoj istočnjačkoj medicini koristi se od davnina, zapadne kulture su je tek nedavno uvrstile u svakodnevni režim ishrane.

Vučje bobice su u Aziji poznate kao crveni dijamanti, a bogate su vitaminom C i gvožđem (u 100g bobica nalazi se 11mg gvožđa, a to se smatra najvećim izvorom gvožđa u nekoj biljci). Sadrži mnoštvo nutrijenata i fitohemikalija (daju boju, ukus i miris), a pored toga sadrži 18 amino kiselina, vitamine B1 I B2, cink, kalcijum i kalijum. Bobice doprinose razvijanju moždanih funkcija, pomoću linolne i alfa–linolenske kiseline.

Nedavna istraživanja proglasila su bobice jakim prirodnim antioksidansom i afrodizijakom. Goji bobice su vrlo delotvoran lek protiv muške neplodnosti, jer pojačavaju lučenje testosterona u organizmu.

Osim što su produktivne za mušku impotenciju, bobice čiste telo od slobodnih radikala, ubrzavaju metabolizam, poboljšavaju vid, smanjuju nivo šećera I holesterola u krvi, poboljšavaju cirkulaciju, jačaju organizam nakon bolesti, usporavaju starenje i pospešuju pamćenje, piše portal magazin.hr.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Aleksandar's picture

Aleksandar

Ja proizvodim sveže godži bobice u Stojniku kod Aranđelovca.

3 | 0

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
4 Beograd