fbpx
Skip to main content
Majkl Kirbi

Srpsko mleko i maline organska hrana u SAD

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Američko tržište organske hrane je ogromno i nudi mogućnost za izvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije, pre svega iz sektora prerade mleka, ali i jagodičastog voća, uglavnom svežih malina, ocenili su ministar poljoprivrede i životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Američki ambasador, koji je danas bio u poseti Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine i ministarka razgovarali su tom prilikom o mogućnostima za unapređenje saradnje u oblasti poljoprivrede dve zemlje.

Bogosavljević Bošković je istakla da ekonomska saradnja između Srbije i SAD beleži rast na svim nivoima i da je od 2007. do 2013. godine razmena poljoprivredno-prehrambenih proizvoda iznosila oko 30 miliona dolara godišnje u oba smera.

Američka ulaganja u agrobiznis u Srbiji su dostigla 24 miliona dolara. U mala i srednja preduzeća su iznosila 14,7 miliona dolara i to u okviru finansijske pomoći za razvoj opština u kojima je otvoreno 470 preduzeća, 32 kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i 13.200 radnih mesta.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd