fbpx
Skip to main content
Odavanje počasti Steve Jobsu

Šta je Steve Jobs rekao na samrti?

Foto: Profimedia
Veliki broj ljudi nezadovoljan je načinom na koji sadašnji CEO Apple, Tim Cook, vodi ovu kompaniju. Najčešće kritike se odnose na nedostatak vizije ili premalo inovacije.

Ono u čemu su svi saglasni je da Steve Jobs ne bi Apple vodio na ovaj način, ali vrlo mali broj njih zna da je Steve Jobs imao niz intenzivnih razgovora sa Tim Cook pre nego što je preminuo. Tokom tih razgovora Jobs je non stop insistirao na mantri: "Nemoj da se pitaš šta bi sada Steve Jobs uradio, već veruj svojim instiktima."

Iako ovu činjenicu Tim Cook ne ističe često, pre nekoliko dana se osvrnuo na ovaj savet i rekao da mu je ta vrsta podrške puno značila i skinula ogroman kamen sa srca. Analitičari se slažu da Tim Cook nije harizmatična ličnost i gotovo diktatorska figura kao što je bio pokojni Jobs, te on Apple vodi i na drugačiji način. Cook se intenzivno savetuje sa velikim brojem Apple direktora i tek kada svi usaglase gledišta formulišu dalju strategiju, što je u drastičnoj suprotnosti sa Steve Jobsom, koji je podsticao maksimalnu konkurenciju između rukovodilaca različitih sektora. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Mist
6 Beograd