fbpx
Skip to main content
Lexus LX 570

ŠTEDNJA: Lexusov glavni model dobija dizel pogon

Foto: Facebook
Iako kompanija nema naročito tradiciju agregata na D2, pogotovo poslednjih godina, promene su neizbežne usled potražnje među američkim kupcima.

Kada ste vlasnik Lexusovog LX 570 SUV automobila, jasno je da niste neko ko mari za potrošnju. A, tako misli i poizvođač, koji je u krupajliju ugradio 5.7 V8 agregat, motor žedan benzina koliko i malo dete pažnje. Uostalom, zvaničan podatak američko-japanske kompanije je da LX 570 troši 23.5 litara pri gradskoj vožnji.

Kako stvari stoje, rasipništvo će dobiti alternativu. Američki vozači ne gaje animozitet prema dizelašima kao nekad, a da nemački proizvođači ne bi stekli punu prevlast, u Lexusu razmišljaju o agregatu koji troši D2.

Šon Henli, direktor Lexusa za Australiju, rekao je tamošnjim medijima da "ne bi bilo naročito komplikovano usaditi dizel agregat u LX 570 jer su modeli zasnovani na Toyotinoj tehnologiji, kojoj D2 motori nisu strani".

- Svojski se trudimo da uvedemo dizel na američko tržište jer postoji određena potražnja za takvim LX-om - rekao je Henli.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
9 Beograd