fbpx
Skip to main content
Sridne dlačice

STIDNE DLAČICE: Ako brijete intimnu zonu, rizikujete da doživite ove grozne posledice! (VIDEO)

Foto: Facebook Printscreen/Bored AF
Obavezno pogledajte snimak, posebno ako volite seks!

Uklanjanje dlačica "tamo dole" postalo je već normalna stvar, a mnogi ne znaju kakve užasne nuspojave ih očekuju. Nova studija je otkrila da ko potpuno ili delimično uklanja dlačice s područja intimne zone, može ozbiljno da našteti svom zdravlju. Oko 70-80 odsto odraslih uklanja dlačice sa intimne zone na neki način. A to sa sobom nosi i posledice.

  • Svrab, golicanje i iritacija.
  • Depiliranje voskom povećava šanse da se dobije seksualno prenosivu bolest. Čak se i preporučuje da se ljudi uzdrže od seksa nakon depilacije.
  • Folikulitis je često stanje kože u kojem je dlaka folikula upaljena. Obično je uzrokovan bakterijskom ili gljivičnom infekcijom. Isprva izgleda kao malena crvena kvržica ili bela bubuljica oko folikula dlake. Infekcija može da se proširi i postane neizlečiva. Nije opasno po život, ali svrabež koji se pritom javlja, može da bude bolan i neugodan, a i da dođe do teških infekcija koje mogu da stvore ožiljke.
  • Ako nemate dlake na anusu, gotovo je nemoguće da prdnete tiho.
  • Genitalna koža je izuzetno osetljiva i to više nego, recimo, koža na nogama. Stoga brijanje može stvoriti sitne povrede koje nisu nužno vidljive. Najčešće je reč o sitnim posekotinama, nakon čega dolazi do urastanja dlačica.
  • Koža ispod struka prepuna je znojnih žlezda, to znači da je to područje vlažno i uglavnom mračno. Savršeno okruženje za rast bakterija, posebno ako na koži imate male posekotine ili oštećenja u koje lako ulaze bakterije i virusi, pa je mogućnost infekcija velika.
  • Posebno se lako možete zaraziti polno-prenosivim bolestima kao što su herpes i HPV, jer stidne dlake su u stvari prirodna barijera koja sprečava infekcije.

Hoćete li nakon pročitanog i kad pogledate sledeći video i dalje uklanjati dlake sa intimne zone?

 

The Truth About Shaving Your Pubes

Posted by Bored AF on Thursday, January 7, 2016

 

A OVDE možete da vidite neverovatan svetski trend šarene kose koja svetli u mraku!

Pročitajte i:

SD sex

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Slaba kiša
1 Beograd