Skip to main content
Pariz

Stipendije za studiranje u Francuskoj

Foto: Profimedia
BEOGRAD - Studenti iz Srbije, koji žele da studiraju u Francuskoj, imaju još jednu mogućnost da ispune svoje planove, pošto je danas potpisana Konvencija o saradnji između ambasade Francuske u Srbiji i Fondacije za obrazovanje princa Aleksandra Drugog Karađorđevića.

Kako je saopštio Beli dvor, Konvenciju o saradnji potpisali su u ambasadi Francuske Fransoa Gzavije Denio i direktor Fondacije Dušan Babac.

Potpisana konvencija predviđa da ambasada Francuske među kandidatima za stipendiju Fondacije odabere po određenim kriterijumima one studente koji će dobiti i dopunsku stipendiju francuske vlade, koja pokriva troškove obaveznih osiguranja u Francuskoj i daje status stipendiste francuske vlade koji omogućava korišćenje drugih raznih pogodnosti tokom studija.

Kada je reč o kriterijumima za dobijanje stipendije, u obzir će se uzeti uspeh na studijama, da je reč o studijama master nivoa iz oblasti egzaktnih, inženjerskih i prirodnih nauka, kao i iz oblasti prava i političkih nauka.

Novi program sufinansiranih stipendija pridružuje se postojećim programima stipendija ambasade Francuske u Srbiji, zahvaljujući kojima će više od 50 studenata iz Srbije u 2014. i 2015. studirati kao stipendisti francuske vlade u Francuskoj.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
26 Beograd