Skip to main content
Aston Martin

STIŽE NAJBRŽI AUTO NA SVETU! Stvorio ga je Aston Martin u saradnji sa Red Bul Rejsingom! (FOTO)

Foto: Twitter printscreen/Mila Faca
Bukvalno jezive performanse!

Novo iznenađenje iz Aston Martina zove se AM-RB 001, a reč je o dosad najradikalnijem automobilu koji je ova kompanija predstavila. Ovaj hipersportski bolid performansama bi mogao da ostavi iza sebe najbolje od najboljih.

Tu ne treba imati u vidu samo Bugati Chiron, već i modele koji su se iskazali na stazi poput bolida pod nazivom "One: 1" čuvene kompanije Kenigseg. Od njega bi "super Aston" trebalo da bude bolji u pogledu specifične snage, i to sa potpuno novim atmosferskim V12 motorom. Zvuči neverovatno, ali navodno treba očekivati bolji rezultat od 1 KS/kg, što znači da se govori o bar 1.000 KS.

Aston Martin
Foto: Twitter printscreen/Mila Faca

Tajna uspeha nije samo u velikoj snazi već i u ultra lakom sastavu. Ceo razvoj automobila Aston Martin sprovodi u saradnji sa firmom Red Bul Rejsing, a F1 guru Ejdrian Njui jedan je od predvodilaca razvoja.

Ovaj bolid će nuditi vrhunske performanse na stazi, a biće dozvoljeno i voziti ga u javnom saobraćaju i to potpuno legalno. Trenutni je u planu proizvodnja između 99 i 150 primeraka u šta ulazi i bar nekoliko prototipa, kao i 25 primeraka posebno pripremljenih za stazu. Očekivana početna cena je oko 3,5 miliona evra.

Pogledajte OVDE kako funkcioniše "pametna raskrsnica" s kojom više nema čekanja na semaforu!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd