Skip to main content
Microsoft Car OS

Stiže nam Windows za automobile

Na nedavno održanoj Microsoft Build Conference, gigant iz Redmonda predstavio je veliki broj noviteta. U celoj toj gunguli, pomalo nezapaženo je prošla prezentacija novog operativnog sistema namenjenog automobilima.

Windows za kola, nazovimo ga ovako u nedostatku boljeg imena, je prvi Microsoftov pokušaj da uđe na ovo tržište. Pre nekoliko dana, Apple je predstavio svoj OS, pod nazivom Carplay, pa možemo reći da je ovo zvaničan početak utakmice između ova dva IT giganta. Do sada su na ovom tržištu dominirali malli igrači, koji su bili fokusirani na objedinjavanje navigacije, telefoniranja i slušanja muzike.
Ove tri funkcionalnosti su bile i fokus četvorominutne prezentacije Steve Teixeira, a po njegovim rečima sigurnost je ključna reč, bar što se tiče Microsofta. On je demonstrirao i dodatne opcije, kao što su statistike vezane za pređeni put, brzinu kretanja, ili mogućnost da vas sistem upozori da je vreme za servis.

Demonstracija je protekla bez ikakvih problema, a prikazni softver izgleda prilično robustno i stabilno što znači, iako još nije najavljeno ni ime ni datum izlaska, da će Microsoft uskoro zakoračiti na ovo tržište.

Šta mislite ko će postati dominatan igrač? Apple, Ford, Microsoft ili Android? Ostavite svoj komentar!

(mashable.com)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd