fbpx
Skip to main content
Igrači-Klipersa-stoje

Štrajk igrača Klipersa?

Foto: Beta/AP
Nezadovoljstvo izazvano rasizmom vlasnika kluba iz Los Anđelesa uznemirilo je igrački sastav većinski ispunjen igračima crne puti.

Navodna rasistička izjava Donalda Sterlinga, vlasnika Los Anđeles Klipersa, uzbudila je duhove širom SAD, a možda najviše u samom klubu.

Igračka postava Klipersa skoro u potpunosti je sačinjena od momaka crne puti što je razlog više za nemir u klubu.

- Lagao bih kada bi rekao da nisam nervozan i da se ne brinem o budućnosti. Sada stvarno ne znamo šta i kako dalje. Biće teško - rekao je Kris Pol.

Košarkaši su, izgleda, spremili bojkot treninga u utorak.

- Nisam prezadovoljan njihovom odlukom, ali to je ono što oni žele da urade. Nismo igrali dobro protiv Voriorsa, ja nisam dobro obavio svoj trenerski posao, pokušao sam da ih usmerim na prave stvari, ali nisam uspeo - izjavio je trener tima, Dok Rivers.

Donald-Sterling-kraj-terena
Foto: Beta/AP

Izjava koja će možda naterati Sterlinga da proda klub, razjarila je mnoge poznate ličnosti preko bare.

- Znam ga, znam njegov glas... Nisam previše iznenađen time što je rekao - preopznao je glas vlasnika Klipersa čuveni Karim Abdul Džabar, dok je legendarni Majkl Džordan izjavio:

- Zgrožen sam njegovim izjavama kao vlasnik kluba, a kao bivši igrač mogu da kažem da sam u trenutku potpuno pobesneo. Tome nema mesta u NBA, tome nema mesta nigde na ovome svetu.

Američki reper Snup Dog preporučio je igračima štrajk kao odgovor na rasizam Sterlinga.

- Biće vremena da reagujemo, sada to ne možemo, plej-of je, pokušavamo da osvojimo titulu i nećemo dozvoliti da nas išta spreči u tome. Odluka je na ligi, kao i na asocijaciji igrača. Najveća izjava koju mogu da kažem kao čovek, ne kao crni čovek, je da je neophodno da ostanemo zajedno i da pokažemo da smo ekipa. Najveći protest će biti naša igra - objasnio je Dok Rivers.

SD košarka

SD fudbal

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd