fbpx
Skip to main content
mladić

Petar je dobio dete i morao je da radi da bi ga prehranio, a sada je dobio VEST KOJA ĆE GA UNIŠTITI

Foto: Profimedia/ilustracija
Tokom studija je postao otac, a zatim je hitno morao da nađe posao kako bi prehranio porodicu.

DETALJI STRAVIČNE NESREĆE: Devojčice koje je ubio grom napravile katastofalnu GREŠKU!

Petar Milošević je tokom studija dobio dete, a zatim hitno morao da nađe posao kako bi prehranio porodicu. Ipak, od završetka studija ne odustaje. On je jedan od 12.000 takozvanih večitih strudenata, koji su fakultet upisali pre 2006.godine i kojima rok za završetak studija prema zakonu ističe 30. septembra. 

RADONJIĆ I VOJINOVIĆ POVREĐENI U EKSPLOZIJI: Bomba bila povezana s kvakom na vratima!

- Znam da sam okasnio sa ispitima, ali nije moglo drugačije. Morao sam da prehranim porodicu. Zar zbog toga sada treba da ispaštam - kaže Milošević.

Studenti su peticijom tražili da im se produži zakonski rok za završetak studija, međutim iz ministarstva prosvete ukazuju na to da se zakon mora poštovati.

Ako vam na fakultetu u septembru traže OVO, možete da ih prijavite i DOBIĆE KAZNU OD 50 HILJADA

studenti, Beograd
Foto: Profimedia/ilustracija

- Studijski programi podležu promenama i potrebno nam je moderno obrazovanje. Već sada imamo slučaj da su otišli u penziju profesori koji su predavali na predmetima koji su ukinuti, a ima studenata koji taj predmet nisu položili- kaže Milovan Šuvakov, pomoćnik ministra prosvete.

On je ukazao na podatak da ima 5.000 ovakvih studenata. On je ukazao na to da se nikome ne ukida pravo na studiranje, kao i da studenti mogu upisati neki od srodnih programa po bolonjskom sistemu, a koji će ispiti biti priznati zavisi od toga u kojoj meri su neki predmeti menjani.

STUDENTIMA ZA PREPISIVANJE PRETI STRAVIČNA KAZNA: Nov zakon propisuje i do SEDAM godina ZATVORA!

studenti
Foto: Profimedia/ilustracija

Međutim, studenti smatraju da su mnogi među njima morali da produže studije iz krajnje opravdanih razloga među kojima su i ti da prehrane porodicu i da rade. Pored toga, studente brine i to koliko će koštati upisivanje na nove studijske programe.

Šuvakov ističe da razume probleme studenata povodom bojazni oko upisa novih programa i da fakulteti ne treba da naplaćuju ono što im je pravi trošak kao što je priznavanje položenih ispita. Ipak, večiti studenti se nadaju ponovnom obrtu.

MLADIĆ IZ SRBIJE OVIM PITANJEM ZAPALIO INTERNET: Skupio je hrabrost samo da bi dobio odgovor (FOTO)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
17 Beograd