fbpx
Skip to main content
Aterojid udara o Zemlju

SUDNJI DAN JE STIGAO: Sutra je smak sveta, dolazi asteroid UBICA ČOVEČANSTVA?

Foto: Profimedia
Zastrašujuće što se ovoga puta i vodeći fizičari poput Stivena Hokinga pridružuju teoriji da bi asteroid mogao da uništi Zemlju 24. septembra.

Oko 15 nedavno snimljenih flimova označilo 24. septembar kao dan uništenja Zemlje.

U America je panika dostigle tolike razmere da je Nasa morala da smiruje stanovništvo.

"Nema ni jednog jedinog naučnog dokaza da će asteroid da udari u Zemlju. Da je ijedan dovoljno veliki blizu nas u septembru videli bismo ga do sad", rekao je Pol Čodas iz NASE.

Ostaje nam samo da uradimo sve što nismo stigli, pozdravimo se dragim ljudima i nadamo se da će i ovoga puta proročanstvo da omane.

To što se teoretičari zavere kunu da se ovog puta nećemo izvući, nije neobično. Zastrašujuće što se ovoga puta i vodeći fizičari poput Stivena Hokinga , pridružuju teoriji da bi asteroid mogao da uništi Zemlju 24. septembra, prenosi Nadlanu.com.

Asteroid se približava Zemlji
Foto: Profimedia

SrbijaDanas.com je već pisala o fenomenu septembarskog smaka sveta, o čemu možete čitati na OVOM linku.

Otvara se trezor "sudnjeg dana"

Kada čovečanstvo mora da počne da koristi postrojenje koje se popularno zove „Trezor sudnjeg dana“, može se pretpostaviti da nešto nije u redu. Naime, nakon četiri godine građanskog rata u Siriji, glavni bliskoistočni izvor važnih semena u Alepu je oštećen, a njegovo dopunjavanje iznudilo je otvaranje najvećeg trezora semena prvi put u istoriji.

Međunarodni centar za poljoprivredno istraživanje suvih oblasti koji se nalazio u Alepu, bio je primoran da se 2012. godine preseli u Bejrut. Međutim, uprkos tom potezu banka semena više ne može da ispuni svoju ulogu uzgajanja i distribuiranja semena širom Bliskog istoka.

trezor
Foto: Profimedia

Zbog toga je od Svalbard trezora za semena zatraženo povlačenje 130 od 325 kutija koje su im prošlih godina poslali na čuvanje. Okviran broj semena je 116.000.

„Zaštita svetsog biodiverziteta je razlog zbog kojeg trezor postoji“, rekao je Brajan Lajnof, portparol „Krop trasta“, koji rukovodi postrojenjem u Svalbardu.

„Trezor sudnjeg dana“, kako se popularno zove, otvoren je 2008. godine i čuva oko 860.000 uzoraka različitih vrsta semena iz skoro svake zemlje na svetu. Njegov cilj je da sačuva važne poljoprivredne useve, poput pasulja, pšenice i pirinča, kao i druge biljke u slučaju globalne katastrofe.

Zbog toga je sef napravljen u planini na zabačenom ostrvu u norveškom arhipelagu Svalbard, oko 1.300 kilometara od Severnog pola, piše RTS.rs.

SD uvrnuto

SD zanimljivosti

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd