Skip to main content
Skupština Srbije

Sutra verifikacija mandata

BEOGRAD - Na konstitutivnoj sednici Skupštine Srbije sutra će biti verifikovani mandati poslanicima, a u nastavku rada, posle uskršnjih praznika, biće izabrani predsednik, potpredsednici i svi skupštinski organi, izjavio je dosadašnji šef poslaničkog kluba SNS Zoran Babić.

Prema njegovim rečima, predlog da se svake godine rotiraju predsednici parlamenta je "pružena ruka SNS prema svim poslaničkim grupama, pružena ruka koja znači spremnost na dogovor".

"To je pružena ruka koja znači spremnost da parlament u narednom periodu u punom kapacitetu radi, ne da se delimo na vlast i opoziciju, već da radimo na ugledu skupštine i na kontrolnoj i zakonodavnoj funkciji ", naveo je Babić.

Skupštinom će tako predsedavati poslanici iz vlasti, ali i iz opozicije, što bi doprinelo mirnijem, demokratskom tonu, sučeljavanju mišljenja, a ne razmeni teških reči i parlament bi bio mesto gde se neće samo fabrikovati novi zakoni, već će u punom kapacitetu biti preuzeta i nadzorna i kontrolna funkcija Vlade Srbije, rekao je on.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd