fbpx 0
Skip to main content
Fudbalska reprezentacija Nemačke

SVAKA ČAST: Razlozi zbog kojih su Nemci istinski šampioni!

Foto: Beta/AP
Pored toga što su bili najdominantniji na terenu i zasluženo stigli do pehara namenjenom najboljoj reprezentaciji na svetu, "panceri" su učinili nešto i za poboljšanje života domaćeg stanovništva.

Šest meseci pre početka Svetskog prvenstva, Nemci su stigli u Bahiju i sagradili hotel, Dom zdravlja, fudbalski teren, put. U izgradnji nisu učestvovali radnici iz Nemačke, već domaća radna snaga.

Tokom Svetskog prvenstva: reprezentativci Nemačke družili su se sa lokalnim stanovništvom, sa njima išli u grad i na plažu. Organizovali su festival sa lokalnim stanovništvom. Posvetili su ugrožena područja u Brazilu i donirali sredstva za obnovu jedne od bolnica. Slikali su se u dresovima lokalnog fudbalskog kluba radi njegove promocije.

Fudbalska reprezentacija Nemačke
Foto: Profimedia

Posle istorijske pobede nad Brazilom: Reprezentativci Nemačke izvinili su se stanovništvu mesta u kome su boravili i preko društvenih mreža zahvalili se svima na gostoprimstvu.

Kada su napustili Brazil sve objekte koje su sagradili poklonili su lokalnom stanovništvu, a jedan od delova sportskog kompleksa biće pretvoren u školu za siromašnu decu.

SD fudbal

SD košarka

SD treće poluvreme

SD ostali sportovi

Vremenska prognoza
Clear sky
0 Beograd