fbpx
Skip to main content
mama i sin

Sve što vam je mama prećutala, a ni vi nećete reći svojoj deci

Foto: Tumblr
U trenutku kada saznate da ćete postati roditelj život vam se zauvijek promijeni. Dok se uživljavate u ulogu roditelja, polako shvatate kako se vaša majka osećala.

Postajete svesni žrtve koju je vaša majka podnela i shvatate da postoje stvari koje vam ona verovatno nikad nije rekla.

Rasplakali ste je... mnogo puta!

Plakala je kad je otkrila da je trudna s vama, dok vas je rađala, kad vas je prvi put uzela u naručje. Plakala je od sreće, straha i brige. Možda i nekada krišom kada ste je povredili rečima. Ako ste joj ikada rekli "Mrzim te!", zato što nije htela nešto da vam udovolji, iako to niste mislili i ona to zna, sigurno je pustila neku suzu zbog toga. 

Ona je želela taj posljednji komad torte

Ili poslednje parče pice. Ili zalogaj koji je čuvala za vas. Ali kada je videla kako ga vi gledate nije ga mogla uzeti. Znala je da će biti puno srećnija dok vas gleda kako ga jedete u slast, iako možda više i niste gladni. 

Bolelo je

Kad ste je vukli za kosu, kad ste je grebali noktićima koje niste želeli da odrežete, kad ste je grizli dok vas je dojila, kad ste je lupali u rebra još dok ste bili u stomaku... A pogotovo dok vas je rađala. Čitavih 36 sati.

Beba čupa mamu
Foto: Profimedia

Uvek se bojala

Od trenutka kad vas je začela, činila je sve što je u njenoj moći da vas zaštiti. Od vaših prvih koraka do tinejdžerskih izlazaka. Svaki put kada ste se bunili da vas ne razume, ona je pokušavala da vas zaštiti.

Ona zna da nije savršena

Svaka majka je svoj najgori kritičar. I zato je stroga prema sebi kada se radi o vama. Ako postoje neke stvari koje bi ona htela da ispravi, morate joj dati do znanja da znate da je učinila najbolje što je tad znala.

Gledala vas je dok spavate

Nebrojene noći je provela budna, moleći se da napokon zaspite. Jedva je držala otvorene oči, ali je bila uz vas.

Nosila vas je duže od devet meseci

Naučila vas je držati u naručju dok kuva, čisti i jede. Uprkos bolovima u leđima i umoru držala bi vas jer ste vi želeli biti uz nju.

majčina briga
Foto: Profimedia

Slomilo joj se srce svaki put kad biste se rasplakali

Za majku nema tužnijeg zvuka od onog vašeg plača. Učinila bi sve što je u njenoj moći da vas smiri, a kad ne bi mogla da zaustavi vaše suze, srce bi joj se slomilo u milion komadića.

Stavljala vas je na prvo mesto

Mogla je izdržati bez hrane, tuširanja i sna. Uvek je vaše potrebe stavljala ispred svojih. Provela bi celi dan brinući se za vas, a na kraju dana ne bi imala energije za sebe. Međutim, sledeći dan bi se probudila i krenula sve ispočetka.

mama i ćerka
Foto: Profimedia

Sve bi ponovila

Biti majka je jedan od najtežih poslova na svetu. Plačete, boli vas, trudite se, radite i učite. Ali uz to iskusite i više sreće nego što ste mislili da je moguće i osećate da će vam ponekad srce puknuti od silne ljubavi. Uprkos boli, tuzi, dugim noćima i ranim jutrima, ona bi opet sve to ponovila, jer ste vi to zaslužili. Upravo zbog toga idući put kad vidite svoju majku recite joj hvala i neka zna da je volite, predlaže zenasamja.me. Verujte, to je nešto što joj ne možete reći previše puta.

Mama i beba
Foto: Profimedia

 

SD porodica

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd