fbpx
Skip to main content
Siniša Mali

SVETSKI DAN AUTIZMA: Siniša Mali sa korisnicima centra igrao fudbal i pikado

Povodom obeležavanja Svetskog dana osoba sa autizmom, gradonačelnik Siniša Mali obišao je korisnike Centra za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju i istakao da je upravo danas prilika da se skrene pažnja na probleme sa kojima se susreću ove osobe.

"Osobama sa autizmom treba pružiti svu neophodnu pomoć, jer od naše podrške zavisi razvoj njihovih potencijala. Upravo tome služi ovaj centar, da korisnici uz stručnu pomoć svakodnevno razvijaju kreativne sposobnosti i talente. Danas sam sa korisnicima Centra igrao fudbal i učestvovao u različitim aktivnostima koje su organizovane za njih," istakao je gradonačelnik.

On je naglasio da je obaveza države i lokalne samouprave da osobama sa autizmom obezbede pristup adekvatnoj nezi i zdravstvenoj zaštiti, kao i specijalizovanom pristupu obrazovanju.

U koordinaciji sa udruženjima roditelja, radimo na proširivanju usluga novim servisima socijalne zaštite, kao i na pronalaženju adekvatnih prostora za otvaranje novih dnevnih boravaka. To je jedan od naših prioritetnih ciljeva, rekao je gradonačelnik.

Gradonačelnik je proveo vreme sa decom, igrao sa njima fudbal i pikado, prenosi Beoinfo.

Centar za smeštaj i dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju je ustanova socijalne zaštite koju je osnovao grad Beograd i koja obuhvata 14 dnevnih boravaka.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Umerena kiša
5 Beograd