Skip to main content
Ford Edge Sport

TAKMAC AUDIJU I VOLVU: U Ženevi se ponovio Ford Edge Sport (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen
Po prvi put će ovaj Fordov brend preći cenovni prag od 30.000 funti.

Volkswagen, Volvo i, kako u Americi umeju da kažu, pametni Japanci glavni su igrači u segmentu automobila skupljih od 40.000 evra. E, neki od tih Amerikanaca planiraju da ih ozbiljno napadnu dobrim proizvodom i da im preotmu kupce.

Fordov novi Edge predstavljen je na ovogodišnjom Ženevskom sajmu automobila, predstavljena je verzija sa sportskom linijom. Po prvi put će model zvani Ivica (ne Kralj; edge = ivica na engleskom) preskočiti cenu od 30.000 funti (42.000 evra) i ući u krug u kome su najveća imena Audijev Q5 i Volvov XC60.

U kabini preovladava kontrast. Dok sedišta vuku materijal koji bojom liči na ugljenična vlakna, nijansa u maniru slonovače rasprostrta je svuda okolo.

Edge Sport biće nova Fordova nada u veliku zaradu, pored S-Max Titanium Sporta i Kuga Titanium Sporta. Izmene u odnosu na baznu varijantu su uglavnom kozmetičke prirode: felne od 20 cola, dvostruke četvrtaste izduvne cevi, obojeni branici, retrovizori i rukohvati na vratima i sjajna crna rešetka i lajsne na prozorima.

Ford je kompanija koja malo kaska za drugima u segmentu SUV automobila. Iako su kasno krenuli, Amerikanci uspevaju da stignu konkurenciju i sada u SUV paleti imaju tri modela: EcoSport, Kugu i Edge Sport.

Ono što je još jedna novost je da Egde po prvi put stiže u Evropu. Do sada je "plesao" samo po američkim drumovima.

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD noviteti

SD vesti

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd