fbpx
Skip to main content
Vojislav Radovanović

"Teorija jedinstva" - izložba Vojislava Radovanovića

Foto: Promo
Svečano otvaranje izložbe Vojislava Radovanovića "Teorija jedinstva" u Galeriji Zečević zakazano je za utorak, 23. septembar u 20 časova.

Najnoviji radovi sa kojima se predstavlja beogradskoj publici na izložbi pod nazivom "TEORIJA JEDINSTVA" u  Galeriji Zečević, Vojislav Radovanović zaokružuje svoje dugogodišnje istraživanje teme korova i samonikle prirode.

Vojislav Radovanović
Foto: Promo

Kako sam autor navodi, crteži i slike nastali su kao rezultat umetničkog eksperimenta i pokušaja da ilustruje neke od najdominantnijih teorija u savremenoj nauci, kao što su teorija Velikog praska, teorija Singulariteta, teorija Polja...

U svom istraživanju Radovanović se držao filozofskog i religijskog principa preispitujući savremeni odnos prema životu u neoliberalnom kapitalističkom poretku.

Vojislav Radovanović
Foto: Promo

Vojislav Radovanović (1982), diplomirao je slikarstvo 2005. godine na Fakultetu likovnih umetnosti (Univerzitet umetnosti) u Beogradu. Umetnički se usavršavao u Salzburgu (Austrija) i u Parizu (Francuska). Imao je više od 20 samostalnih i učestvovao na više od 100 kolektivnih izložbi i festivala u zemlji i inostranstvu.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) od 2006. godine i udruženja PODR.UM od 2013. godine. Od 2004. godine nastupa i kao član neformalne umetničke grupe Corpus Artisticum. Pored aktivnog bavljenja slikarstvom, autor i urednik je i više televizijskih emisija iz oblasti kulturno-obrazovnog programa (Studio B, RTS 2, TV ARTIČOK – www.artycok.tv).

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Clear sky
36 Beograd