fbpx
Skip to main content
Kori Rouland

TEŠKO JE, ALI I VREDI: Imam samo 33 godine, a već sam BAKA! (FOTO)

Foto: Twitter/@sherinasinna_
Istorija se ponavlja...

"Rezervna kolevka stoji na ivici mog kreveta sa svetlo plavim dečjim kombinezonom uredno složenim u blizini. Moj savet o roditeljstvu je (nadam se) bio prihvaćen sa zahvalnošću, a predlog za ime deteta učtivo odbijen. U isto vreme sam i iscrpljena i ošamućena jer sam prošle nedelje postala baka - i ne mogu biti srećnija. Moj osećaj ponosa se ni u čemu ne razlikuje od onoga koje druge žene osećanju kada njihova deca prvi put dobiju bebu. Moja odluka da budem uz moju ćerku Betani, dok želi dobrodošlicu svom dečaku Ilaju, nije ni malo neobična.

Dok moja situacija možda zvuči sasvim obično, okolnosti koje se nalaze iza nje nisu tipične jer imam samo 33 godine, a to su godine kada mnoge žene tek dobijaju svoje prvo ili drugo dete. Dok se one bore sa menjanjem pelena i napadima besa svojih mališana, moja glava bruji od reči "baka", naročito što je moja sedamnaestogodišnja ćerka još uvek i sama dete. Do sada ste izračunali da sam i ja sama bila tinejdžerka kada sam postala mama. Prkosila sam mom striktnom odgoju kada sam zatrudnela sa 15 godina. Tada sam još uvek bila ambiciozna učenica koja je imala viziju o karijeri i konvencionalnoj porodici, kasnije u životu.", započinje svoju ispovest Kori Rouland za Dejli mejl.

Kori i Betani
Foto: Youtube Printscreen/USA NEWS TODAY

Kako kaže, kada je svojoj majci saopštila da želi sa dečkom da pređe "na viši nivo", jedini odgovor koji je dobila, bio je "ok". Majka joj nije dala nikakav savet u vezi kontracepcije, a i sama Kori je verovala da je trudnoća nešto što se dešava odraslim ženama.

Kada su saznali da je trudna, otac je predložio da abortira, dok je majka samo ćutala. Ipak za Kori to nikada nije bila opcija. Dobila je prelepu devojčicu Betani, ali se nažalost rastala sa njenim tatom kada je malena imala dva meseca.

bebe, deca, trojke
Foto: Profimedia/ilustracija

Uspela je da završi školu i da se zaposli, kao i da se uda za čoveka koji sada ima 34 godine i sa kojim danas ima dvoje dece.  

Trudila se da svojoj ćerki objasni kako funkcioniše kontracepcija i da joj pojasni sve što je zanimalo oko seksa, ali očigledno je ona nije dovoljno ozbiljno shvatila. Preskakala je sa korišćenjem pilule i na kraju i ona zatrudnela. Betani je odlučila da zadrži bebu, a Kori da joj pruži svoju maksimalnu podršku.

Naravno da želela da se Betani prvo ostvari na poslovnom nivou, da se zabavlja i proputuje, ali izgleda je sudbina imala drugačiji plan. Sa materijalne strane će morati malo da se stisnu, ali beba Ilaj je vredan svega. Betani je odlučila da, makar privremeno napusti školu, kako bi bila sa svojom njim, a i otac deteta će im pomagati. Za to vreme, Kori je na pola puta da dobije diplomu medicinske sestre, pa će veruje da će im se novčana situacija poboljšati kada nađe bolji posao.

"Ne osećam sram što je i jedna od nas dve dobila dete kao adolescent. Dete, koliko god godina da ima majka, znači nadu i novi početak.", završava Kori svoju priču.

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
20 Beograd