fbpx
Skip to main content
Teslini automobili u Hong Kongu

Teslini automobili u Kini "oslepeli"

Foto: Facebook/ilustracija
Gugl u dalekoistočnoj zemlji nije dostupan, a sa njime i navigacioni sistem u automobilima Maskove firme.

Izgleda da skorašnji incident nezadovoljne Tesline mušterije u Kini nije bio slučajnost i čist hir. Novi problem jeste sistem za navigaciju koji u modelima firme Elona Maska - ne radi.

Uzrok tome je softver, programiran da orijentisanje pruža na osnovu Gugla i usluge Guglove mape (Google Maps) koji u Kini nisu dostupni. Navigacija je jedno od osnovnih obeležja savremenih luksuznih automobila, te njen nedostatak znači i igranje sa imenom, sa reputacijom firme.

U proizvođaču električnih automobila rade na iznalaženju zamenskog rešenja koje bi moglo da funkcioniše bez Gugla, ali se ne zna kada će proizvod biti gotov. Tu je svakako i problem instalacije softvera u modele jer je pitanje ko će platiti troškove ugradnje, ali i transporta vozila.

Na kraju, imamo jedno pitanje. Gugl u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nije nedostupan od juče, zna se odavno. Otuda, zašto su u Tesli odlučili da se pojave na kineskom tržištu sa proizvodom koji ima nedostatak? Drskost? Cinizam? Odgovor neka daju kupci između Tihog okeana i Altaja, pustinje Gobi i Himalaja.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
29 Beograd