Skip to main content
Milorad Dodik

Tokom 2013. Dodik nije pomilovao nijednog osuđenika

Foto: Beta
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, u toku 2013. godine nije pomilovao nijednu osuđenu osobu, iako mu je dostavljeno 58 molbi.

Za deset osuđenih osoba je sud, koji je vodio prvostepeni krivični postupak, dao pozitivno mišljenje, a predlog Komisije je bio negativan, dok su za 45 osuđenika i sud i Komisija dali negativna mišljenja o molbama za pomilovanje, prenela je agencija Fena.

Entitetskim Ustavom i Zakonom o pomilovanju i Krivičnim zakonom regulisano je da predsednik RS može osuđenim osobama dati pomilovanja za krivičnopravne sankcije koje je izrekao sud u Srpskoj i za pravne posledice osude.

Zakonom o pomilovanju propisana su krivična dela za koja se pomilovanje ne može dati, oblici pomilovanja i postupak u vezi s pomilovanjem za krivična dela iz nadležnosti entitetskih sudova.

Odredbom Zakona o pomilovanju propisano je da jednom godišnje, najkasnije do 31. marta, predsednik RS obaveštava entitetski parlament o odlukama o pomilovanju donetim tokom prethodne kalendarske godine.

Ovog puta odluka o pomilovanju biće pred skupštinskim poslanicima 8. aprila.

U 2012. godini Dodik je pomilovao samo jednog osuđenika.

+ Pošalji komentar 2 Pogledaj sve komentare
andelija martinovic's picture

andelija martinovic

moju su svetu majku durdiju ubili na kucnom pragu s kundakom U PODGORJU BR;& $/"$"krnjak kordun nema pomilovanja dok sam ziva .te koji su to uradili na njih saljem lesinare s anda s kondovor let. posleme moje vojske ostaje samo prasinaamen,amen

0 | 0
ANDELIJA's picture

ANDELIJA

bog je ljubav a ja sam njegov zadnji andeo kog je poslo n OVAJ SVET JA MOGU DESNO I LEVO IMAM SVA OVLASCENJA

0 | 0

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
28 Beograd