Skip to main content
BB krema

Tonirane, BB ili CC kreme: Znate li koja je razlika?

Foto: Tumblr / Ilustracija
Od mnogih krema koje se nalaze na tržištu teško je odabrati onu pravu. Možda ćete se sada lakše odlučiti.

Ne postoji žena koja nije koristila hidratantnu kremu ili puder, a danas postoji nešto što bi mogli nazvati "2 u 1", iliti krema i puder u jednom.

Tonirane kreme

Kako se kozmetička industrija razvijala, tako je privlačila sve veći broj žena sa sve specifičnijim potrebama. Za potrebe mlade kože i žena kojima nije potrebno jako prikrivanje stvorena je prva tonirana krema. Njeno prikrivanje je slabije, gotovo neprimetno, te stoga idealno za žene koje imaju problema sa suvom kožom i manjkom hidratacije, ali inače imaju uredan ten.

BB kreme

BB kreme su svet osvojile pre nekoliko godina, pa je česta predrasuda da potiču iz Južne Koreje. Međutim, njihova domovina je Nemačka gde je dermatolog Dr. Kristin Šramek, razvila proizvod koji će njenim pacijentkinjama, nakon tretmana laserom, pružiti dovoljno nege, ali i prikriti crvenilo. Čak i samo ime u prevodu znači "balzam za nepravilnosti" ("Blemish Balm").

BB krema
Foto: Tumblr / Ilustracija

BB kreme su svojom teksturom nešto gušće, imaju malo jače prikrivanje od tonirane, ali i niz sastojaka koji navodno usporavaju starenje, bore se protiv akni i mitisera, daju sjaj koži, navodi budi.in. Neki idu čak toliko daleko da tvrde kako je njihova BB krema zamena za sve ostale proizvode za lice kao što su dnevna krema, serum, baza za šminkanje, puder i korektor. Naravno, rečima proizvođača ne treba uvek verovati i činjenica je kako će vaše zadovoljstvo BB kremom, kao i svakim drugim proizvodom, najviše zavisi o vašem tipu kože.

CC kreme

CC kreme su najnoviji trend u ovoj kategoriji proizvoda i zapravo u svom imenu kriju naziv "kontrola boje" tj. "Color Control". One su naprednija verzija BB krema kod kojih je naglašena upravo njihova negujuća uloga. CC kreme imaju sve negujuće karakteristike BB kreme, ali i jaču prikrivnu moć. Neke čak prikrivaju u nivou pudera srednje jačine, što ih čini idealnim za žene s jačim nepravilnostima.

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Anonimna's picture

Anonimna

Kupila sam GARNIER BB kremu,namazala i bila sam sarena kao cirkus,nista nije prekrila samo je jos gore napravila cisto bacanje para,ja imam cisto lice a unakazila me krema....

3 | 2

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
19 Beograd