fbpx
Skip to main content
umoran čovek

TOTALNI HAOS: Nije spavao nedelju dana i evo šta mu se desilo! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/BuzzFeedBlue
Primenio je poseban sistem ekstremnog spavanja ali nije prošlo kako je zamislio.

Ukoliko ste kao većina ljudi, verovatno spavate u tzv. "monofaznom obrascu", što znači da svo spavanje završavate iz cuga, od oko 7-8 sati. Ali šta bi se desilo ako biste spavali kraće, u fazama dremke?

Ovaj dečko je odlučio da proveri kako bi njegov organizam reagovao ako bi on sa svog standardnog režima spavanja prešao na neki ekstremniji nivo - polifazno spavanje. To je metod spavanja gde se ljudi odmaraju iz više puta tokom dana. Tako da bi, u teoriji, mogli da funkcionišu sa manje sna. 

Konsultovao se sa dečkom koji već primenjuje takav sistem spavanja, pa se odlučio za onaj koji se zove "Svaki čovek". Taj raspored podrazumeva da se spava 4.5 sati u toku noći i dva puta po 20 minuta dremke u toku dana. Dakle trebalo bi dnevno da ima nešto više od 5 sati sna. 

Takođe je potražio mišljenje i doktora Alona Avodana iz centra za poremećaj sna. Po njegovom stručnom mišljenju polifazno spavanje nije dobra ideja iz više razloga: dolazi do usporene reakcije, problema sa pamćenjem, kognitivnih problema, manjka kreativnosti i povećan nivo iritacije.

Jedino ljudima koji imaju genetsku predispoziciju za manje sna, odgovara ovaj sistem, ali takvi su izuzetno retki. 

Pogledajte kako je prošao ovaj eksperiment, sigurno ga više neće ponoviti. 

NE IGNORIŠITE: Ovih 7 simptoma ukazuju na CISTU NA JAJNICIMA!

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
-0 Beograd