Skip to main content
tranžiranje mesa

TRANŽIRALI CRKOTINE PA PRODAVALI ŠIROM SRBIJE: Grupa u Mokrinu kasapila uginule svinje

Foto: Profimedia/ilustracija
Poljočuvari zatekli su grupu u Mokrinu kako kasape uginule svinje. Postavlja se pitanje da li je šunka sa bačenih leševa završila u prodaji?

Zaposleni u kikindskoj Poljočuvarskoj službi suočili su se u Mokrinu s jezivim prizorom. Na improvizovanoj deponiji svinjogojske farme pre dva dana zatekli su nekoliko meštana kako užurbano kasape leševe životinja, a potom obrađene šunke, slaninu, krmenadle i sve ostalo što može da se pojede, trpaju u plastične posude i nekud odnose. "

Mesari" su se, opazivši uniformisane goste, uplašili i razbežali, ostavivši na ledini deo mesišta, pišu "Novosti".

Poljočuvari su, kako kaže jedan od njih, Dragan Jevđević, postupili u okviru svoje nadležnosti. Primakli su se grupi i fotografisali aktere sablasnog svinjokolja, a potom o događaju telefonom obavestili veterinarsku inspekciju u Kikindi. "Uradili smo sve što smo mogli", naglasio je Jevđević. "Te ljude nismo imali pravo da zadržimo dok ne dođe inspekcija i policija. Naše je bilo samo da ih fotografišemo i snimke, sa službenom beleškom, prosledimo nadležnima, što smo odmah i uradili. Čekamo rasplet..."

U veterinarskoj inspekciji u Kikindi zasad se na ovu temu ne oglašavaju. Ne zna se ni šta je preduzela policija, s obzirom na to da u činu tranžiranja crkotina ima elemenata opasnosti od oboljenja, trovanja i zaraze, pogotovo zbog činjenice da se šnicla od uginulih, pa potom u jamu bačenih, tovljenika, po svemu sudeći, našla na nečijoj trpezi.

Meso sa deponije, pričaju Mokrinčani, prodavano je na crno, od kuće do kuće, pa čak i na pijaci, kao da je proisteklo posle redovnog svinjokolja. Znaju dobro te prodavce, pas nema za šta da ih ujede, svinjče nikad nisu uhranili. Ti izuzetno siromašni ljudi, Romi inače, ne ustežu se da i sami jedu meso od uginulih životinja. Oni, uz to, što potvrđuje mnoštvo krivičnih i prekršajnih prijava, ne prezaju ni od drugih nedozvoljenih, kažnjivih radnji.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd