fbpx
Skip to main content
starac u bolnici

TRAŽILI NOVAC: Brutalno pretukli starca(74), polomili mu rebra, vilicu i jagodičnu kost

Foto: Profimedia/ilustracija
Muškarac (74) iz Srebrenice, sa teškim povredama glave i grudnog koša zbrinut je na Klinici za hirurgiju tuzlanskog UKC-a nakon što su ga nepoznati napadači u noći između petka i subote brutalno pretukli u porodičnoj kući.

Policija traga za napadačima, a reporteri Dnevnog avaza su bili u bolnici i prenose jezivu priču nesrećnog čoveka.

Nepoznati napadači su krvnički pretukli starca koji je u svom domu. Iz kuće su nakon napada odneli 3.000 konvertibilnih maraka (malo više od 1.500 evra), ručni sat, nakit i televizor, a starca su s teškim povredama ostavili na milost i nemilost sudbini. On je usled zadobijenih udaraca izgubio svest, a došao je sebi tek u bolnici.

" U petak sam se vratio iz Švajcarske, gde sam bio u poseti sinu i snaji. Došli smo ujutro, tako da sam stigao na džuma-namaz, a potom smo otišli na ručak u Srebrenik. U popodnevnim satima stigao sam kući, a uveče sam naložio vatru da bih zagrejao kuću, uključio televizor i legao", počinje potresnu priču Ragib.

Ulazak nepoznatih napadača na prva kućna vrata, kako kaže, nije čuo. Ali kada su se otvorila vrata sobe, na njega se sručio jedan od razbojnika i odmah počeo da ga udara u glavu.

Uspeo da dođe do sinovljeve kuće

Ujutro je Ragib Alić, polomljenih rebara, vilice i jagodične kosti ispod levog oka te s drugim povredama na telu, uspeo da dođe do kuće svog sina Hasana, koji živi stotinak metara dalje. Šokiran prizorom, Hasan je oca odvezao u Dom zdravlja Srebrenik, a potom je Ragib prevezen na UKC Tuzla, gde je hospitalizovan.

"Ležao sam kada mi je jedan od njih na čelo prislonio plastični pištolj. Uspeo sam da polomim cev tog pištolja, nakon čega je nepoznati muškarac počeo da me tuče po glavi i drugim delovima tela. Vikao je: “Gde su pare”", priseća se najtežeg dana u svom životu Alić.

Uprkos činjenici da je napadačima govorio da je novac koji je u tom trenutku imao u koverti kod televizora, premlaćivanje je trajalo, kako kaže, čitavu večnost.

"Dok me jedan tukao, drugi je tražio novac. Tek kada su našli novac, ostavili su me na miru, a ja sam donekle došao sebi tek ujutro, odnosno u bolnici", priča on.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
-6 Beograd