fbpx
Skip to main content
Fabrika AvtoVaza u Toljatiju

Tražnja za AvtoVazovim automobilima pala za četvrtinu

Foto: newspress.co.uk
Vodeći proizvođač Rusije ispratio je kretanja na domaćem tržištu i u skladu sa njima spustio prag proizvodnje.

EKonomska kriza uzela je danak AvtoVazu (Ladi). Ruska je kompanija upravo zbog problema sa poslovanjem pristala na dogovor sa Renault-Nissanom.

Kompanija iz Toljatija smanjila je godišnja očekivanja u odnosu na prethodne fiskalne sezone, pa se za 2014. očekuje 410.000 prodatih vozila, rekao je Bo Anderson, direktor firme. Prošle godine AvtoVaz je prodao 535 hiljada vozila, te ovogodišnja projekcija predstavlja pad od gotovo 24 odsto. Inače, Lada je u periodu januar-jun ove godine udomila 15 procenata manje vozila nego 2013.

Cilj AvtoVaza je da na tržištu Rusije ostvari udeo od 17 stotih. Drugo, plan kompanije je da potroši zalihe iz skladišta, te je zato predviđeni broj proizvedenih vozila manji od predviđene cifre proizvedenih automobila i kamiona.

Očekivanja najvećeg automobilskog proizvođača u Istočnoj Evropi nisu slučajno takva kakva jesu. Crne prognoze koje se bave 2014. godinom, predvidele su pad sveukupne aktivnosti na ruskom tržištu vozila u iznosu od 20 odsto, pa je Ladina projekcija u skladu sa realnim stanjem.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
10 Beograd