fbpx
Skip to main content
Madlenianum

Treće gostovanje Madlenianuma u Kini

BEOGRAD - Opera i teatar Madlenianum gostovaće u Kini od 8. do 22. maja na 14. međunarodnim umetničkim susretima u Pekingu sa baletom "Praznik ljubavi" koreografa, reditelja i scenografa Aleksandra Ilića.

Treće gostovanje Madlenianuma u Kini usledilo je posle uspešnog gostovanja 2010. godine sa baletom "Orfej u podzemlju", koreografa Krunislava Simića na 10. međunarodnim umetničkim susretima u Pekingu i uspešnog gostovanja 2012. godine sa Ilićevim baletom "Praznik ljubavi" na festivalu u Šangaju i nekoliko kineskih gradova.

Kako je najavio Madlenianum, predstave pekinškog međunarodnog festivala izvode se i u drugim gradovima, tako da će u pet gradova biti šest predstava baleta "Praznik ljubavi" rađenog po romanu "Capsellla bursa pastoris" Teodore Sujić koji je premijerno izveden u Madlenianumu 2011. godine.

Na gostovanju u Kini igraće solisti baleta Narodnog pozorišta iz Beograda: Milan Rus, Tamara Pingović, Milica Jević, Tijana Šebez, Smiljana Stokić i Ivana Kozomara, klavirski saradnik je Dragana Anđelić Bunjac, vokalni solista Aleksandra Radonjić. Ulogu deteta igraće u svakom gradu druga kineska devojčica iz baletske škole.

Festival Međunarodni umetnički susreti u Pekingu osnovan je 2000. godine, a organizuje ga Ministarstvo kulture Kine, Vlada grada Pekinga i kineska Nacionalna radio televizija.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD događaji

SD citati

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
18 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19