Skip to main content
Folkswagen automobili

TREĆINA U KINU: Folkswagen ne može da napravi dovoljno automobila

foto: newspress.co.uk
Nemački proizvođač automobila Folksvagen će proširiti proizvodne kapacitete u Kini više nego što je ranije planirao, objavila je agencija Blumberg.

Proizvodni kapaciteti Folksvagena omogućili su mu da proizvodi više od 3,1 milion automobila godišnje, a kompanija je planirala da do 2018. godine poveća proizvodnju na četiri miliona vozila godišnje.

Folkswagen brendovi
foto: newspress.co.uk

Šef kineskog odeljenja Folksvagena Joahim Hajcman je rekao da je tempo rasta prodaje kompanije u Kini je usporen poslednjih meseci zbog nedovoljnog obima prozvodnje vozila u toj zemlji i zato će proizvodni kapaciteti Folksvagena biti prošireni više nego što je prvobitno planirano. "To je očigledno pitanje nedovoljno dostupnih kapacitete. Preduzeća Folksvagena u Kini rade više od 300 dana godišnje", ukazao je Hajcman. Folksvagen je najveći strani proizvođač u Kini, gde, pored brenda "folkswagen", proizvodi i vozila marke "audi" i "škoda", zajedno s kineskim partnerima FAW Car i SAIC motor.

Kompanija planira da otvori preduzeća u kinsekom gradu Čanša, a ranije ovog meseca je počela sa radom fabrika u gracu Cindao na istoku Kine, podsetio je Hajcman.

U narednih pet godina tempo rasta automobilskog tržišta Kine izražavaće se jednocifrenim brojem u procentima, prognozirao je Hajcman. On je dodao da je glavni cilj Folksvagena da sačuva svoj udeo na kineskom tržištu. U Kini se proda oko trećine ukupne prodaje Folksvagena.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD noviteti

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd