fbpx
Skip to main content
kiseli krastavci

Trikovi koji zavaravaju glad

Foto: Tumblr
Držanje raznoraznih dijeta zahteva disciplinu, ali svakom od nas se barem jednom desilo da pokleknu pred omiljenim desertom. Evo kako možete držati balans, a nikada nećete biti gladni.

Drastični gubitak kilograma zahteva i drastičan tempo vežbanja. Pored toga, važno je da u ishranu uvedete i zdrave niskokalorične namirnice koje ubrzavaju rad metabolizma. Međutim, postoji i drugi, takođe zdrav, način mršavljenja – primenjujte trikove i preterana glad će nestati. Držanje raznoraznih dijeta zahteva disciplinu, ali svakom od nas se barem jednom desilo da pokleknu pred omiljenim desertom. Evo kako možete držati balans, a nikada nećete biti gladni.

žene jedu bademe
Foto: Profimedia

Jedite kisele krastavce. Oni ne moraju biti samo prilog, već ceo obrok koji je produktivno sredstvo za ubijanje gladi. Kiseli krastavci snižavaju šećer u krvi, pa samim tim ublažavaju želju za hranom. U slučaju da sat vremena kasnije posle obroka, osetite glad, pojedite nekoliko kiselih krastavaca.

Koštunjavo voće i hranjive grickalice se i te kako mogu iskoristiti između glavnih obroka. Šaka badema, oraha ili lešnika će vas zasititi, a u kombinaciji sa sušenim voćem (suvo grožđe, smokve, šljive) nepobedivi su borci protiv gladi.

Gazirani sokovi umeju da ubiju glad, ali pošto su visokokalorični, oni sabotiraju svaku dijetu koju pokušavate da sprovedete. Sok zamenite gaziranom mineralnom vodom. Ona će vas trenutno naduti, ali će vas samim tim i zaštiti. Ovo piće možete kombinovati i sa namirnicama – popijte jednu čašu vode nakon hranjihiv grickalica koje smo spomenuli.

Pogledajte koji još trikovi postoje za "ubijanje" gladi: Zavarajte glad

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
1 Beograd