Skip to main content
Šon Torton

ON IMA TUMOR NA MOZGU: Njegove slike su naučnicima otkrile nešto NEVEROVATNO (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/Shawn Thornton
Neobični simbolizam ukazuje da duhovnost ima veze sa centrom mozga?

Šon Torton je slikar koji je saznao nešto kasnije da ima tumor u centru mozga koji je doveo do vizija i halucinacija zbog kojih je stvorio izvanredna simbolična i jaka likovna dela. Međutim, to nije sve, mnogi tvrde da iza toga stoji dublja priča.

Dugo se smatralo da se u malenoj epifizi koja je veličine graška i nalazi se u centru mozga, nalazi duša, odnosno da je to "treće oko" - organ koji omogućuje duhovnu povezanost i iskustvo. Šta bi se onda desilo osobi koja bi usled neke bolesti ili povrede "izgubila" ovaj božanski organ? Da li bi ovo značilo da bi izgubili svoju dušu?

Ova misterija je možda razotkrivena u likovnim delima slikara Šona Tortona koji je, dok je studirao slikarstvo specifičan stil koji zbunjuje racionalne umove i poigrava se sa onima koji misle da duša nije smeštena u centru mozga.

Usled ozbiljne bolesti zbog koje je imao manične napade i halucinacije koje je razotkrio svojim specifičnim slikarstvom, Šon je učio da slika dok je, iako to tada nije znao, imao rak mozga i tumor koji se formirao baš tamo gde je epifiza.

- Mislio sam da mi se to sve dešava jer sam mnogo radio, i onda bih se bacao na krevet i imao nešto nalik maničnoj epizodi koja je bila veoma lucidna i vizionarska. To se dešava i dan danas, ali pokušavam da iskontrolišem napade bolje kako se ne bih opet razboleo - ističe Šon.

Njegove sliike su pune simbolizma i mitologije o epifizi dok stil podseća na vanzemaljske tehnologije koje su opterećene zamršenošću, šemama i vijugama koje su sve povezane u neku vrstu matične ploče ludila.

Baš kao i ljudski mozak, njegove slike imaju kompleksiju koja nije laka za razumevanje. Ali, ukoliko uzmete u obzir da je ovaj stil nastao dok je epifiza bila pritisnuta tumorom, onda je moguće posmatrati ovaj rad kao nešto mnogo veće i važnije. Da li je zaista moguće da nam se tu nalazi neko šesto čulo? Nakon što vidite ove slike, možda ćete poverovati da hoće. Gledajte snimak od 01:58.

Ukoliko vam je ovo bilo interesantno, saznajte kako izgledaju minijaturne skulpture koje Bosanac pravi od olovaka, a ceo svet oduševljen (više o tome na OVOM linku)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd