Skip to main content
U „Kolubari” obeležena rudarska slava

U „Kolubari” obeležena rudarska slava

Foto: Promo
Rudari u „Elektroprivredi Srbije“ obavlјaju izuzetno težak, rizičan i odgovoran posao i klјučno je da se deo predstojećeg velikog investicionog ciklusa usmeri ka rudarskom sektoru, rekao je Aleksandar Antić, ministar rudarstva i energetike Srbije na obeležavanju rudarske slave Svetog Prokopija u Baroševcu.

Zaposleni u Rudarskom basenu „Kolubara“ obeležili su slavu službom i lomlјenjem slavskog kolača u Hramu pokrova presvete Bogorodice u Baroševcu, kao i odavanjem počasti jamskim rudarima u Rudovcima.

Antić je u ime resornog ministarstva čestitao rudarima i istakao da su sindikati EPS-a i „Kolubare” iskreni i korektni partneri na zajedničkom poslu izgradnje modernog rudarskog sektora.

– Zajedno sa sindikatom učinili smo maksimum da se stabilizuje i unapredi položaj svih zaposlenih u EPS-u, pogotovo rudara. Pred nama je ozbilјan investicioni ciklus. Klјučno je da se dobrim delom tih ulaganja unapredi i modernizuje rudarsku proizvodnju, da bi se radilo efikasije i rudari bili bezbedniji – rekao je Antić.

Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošlјavanje i boračka i socijalna pitanja rekao je da Vlada Srbije izuzetno poštuje doprinos rudara razvoju zemlјe.

- Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja kao prioritete postavlјa borbu protiv sive ekonomije i borbu za bezbednost na radu, koja je posebno značajna za rudare – rekao je Vulin.

aleksandar vulin
Foto: Srbija Danas

Čestitajući praznik svim rudarima i zaposlenima u EPS-u, Milorad Grčić, v. d. direktora EPS-a je istakao da rudarski sektor u Srbiji mora i može da opstane i da će iz godine u godinu napredovati stepenicu po stepenicu.

Milan Đorđević, predsednik Sindikata radnika EPS-a zahvalio je na čestitkama rudarima premijeru Srbije Aleksandru Vučiću, ministrima i poslovodstu EPS-a i istakao da je „rudarski hleb, hleb sa sedam kora“.

Domaćin slave je Sindikalna organizacija „Površinskih kopova”.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD energetika

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd