Skip to main content
Opština Blato

NAJBOLJE MESTO ZA ŽIVOT U REGIONU: Ako ne dobijete posao za 6 meseci, dobijete ODŠTETU!

Foto: Profimedia
Ovo mesto zaista postoji.

U Hrvatskoj postoji mesto na Korčuli gde se ne živi od kredita, gde se posluje se u plusu i brine se o dobrom kvalitetu života.

Kako piše HRT, svi stanovnici tog mesta, odnosno opštine Blato rade na povećanju nataliteta. Poznati su po podsticajima za novorođenu decu. Tako se za prvo dete dobija oko 80.000 dinara (5 hiljada kruna), za drugo 160.000 (10 hiljada), za treće dete čak 960.000 (60 hiljada kuna). Sve se radi kako bi porodice ostale da žive u toj opštini.

Opština omogućava sve

Kada završe osnovnu školu deca mladi Blaćani ne odlaze iz mesta kako bi nastavili školovanje jer im je njihova opština omogućila sve. Kada odu na fakultet, kako bi se vratili u mesto iz kog potiču opština im daje visoke stipendije.

Takođe, mladi ljudi se u toj opštini zapošljavaju se u roku od samo 6 meseci po završetku školovanja. Ako im opština u tom periodu ne obezbedi posao, dobijaju odštetu.

Proizvode koje naprave u njihovom mestu, Blaćani izvoze u Nemačku, Finsku i Norvešku, a jedna od najvećih firmi u tom mestu je brodogradilište. Tamo se proizvodi oprema za kruzere, kao i manje turističke brodove. Ono što je interesantno je da sve u toj opštini prilagođavaju radno vreme meštanima.

Takođe, ukoliko vas interesuje kako da dođete do posla u gradu u kom je temperatura i zimi do 30 stepeni kliknite OVDE! Ako razmišljate o poslu "preko grane"? Važno je da znate kojim zemljama najviše treba radna snaga, a to možete videti KLIKOM OVDE.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd