fbpx
Skip to main content
stomačni bolovi

Ublažite simptome PMS-a

Foto: Pinterest
Predmenstrualni sindrom manifestuje se brojnim fizičkim i psihičkim simptomima poput grčeva, bolova nervoze i depresije, zbog kojih postajete neprijatni i ljudima u okolini. Ove tegobe ipak je moguće ublažiti jednostavnim trikovima.

Nažalost, za PMS je nemoguće naći lek, ali to ne znači da ne možete preduzeti neke korake koji će ublažiti ove simptome. Bolova se možete osloboditi na nekoliko efikasnih načina.

Masaža - Bilo kakva vrsta masaže povećava protok krvi i olakšava napetost mišića i tela. Fokusiranje na područje oko struka posebno će koristiti ukoliko osećate grčeve.

Pijte mleko - Studija interne medicine otkrila je da žene koje su pile četiri ili više porcija obranog mleka ili mleka niske masnoće dnevno imale su čak 46 posto manji rizik od bolova od onih koje su konzumirale mleko samo jednom nedeljno.

Devojka i pms
Foto: Profimedia

Teretana - Iako vam nije do vežbanja u toku ciklusa, vežbe mogu ublažiti bolove. Ako niste raspoloženi za trčanje na traci, istraživanje je pokazalo da redovno vežbanje joge može ublažiti bol.

Pijte vino - Jedna studija je pokazala da umereno konzumiranje alkohola, na primer jedna čaša vina, može da smanji glavobolju i druge tegobe za vreme ciklusa.

Jedite spanać - Prepun je magnezijuma i gvožđa od kojih oba imaju moć da smanje probleme pms-a i spreče migrenu.

Spavajte na leđima - Drugi položaji za spavanje će težinu prebaciti na matericu, što samo pojačava bol. Ležeći na leđima uklanjate pritisak, pa možete spavati bolje.

Uzimajte multivitamine - Potražite one koji sadrže visok nivo vitamina E ili esencijalnih masnih kiselina. Smatra se da oba interaguju sa receptorima koji izazivaju grčeve.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd