fbpx
Skip to main content
Prihvatni centar

Učitelji pomažu finansijski i pedagoškim radionicama

Foto: Tanjug
BEOGRAD - Savez učitelja Srbije (SURS) uplatio je na poseban račun vlade 100.000 dinara za otklanjanje posledica poplava, a angažovan je, kako je saopšteno danas, i na pružanju pedagoške podrške deci smeštenoj u prihvatnim centrima.

Takođe, učitelji članovi saveza, iz najugroženijih područja, iako i sami pogođeni nedaćama, angažovani su da koordinaju prijem pomoći od kolega iz svih krajeva Srbije i da je distribuiraju tamo gde je najpotrebnija, saopštio je SURS.

U saradnji sa nadležnima, učitelji i nastavnici organizuju radionice za decu u prihvatnim centrima. Sadržaji će biti iz oblasti fizičkog vaspitanja, muzičke i likovne kulture, građanskog vaspitanja i ostalih vaspitno-obrazovnih oblasti koje se pokažu kao neophodne prilikom neposrednog rada sa decom.

Prema informacija SURS, stručnog društva koje okuplja 10.000 članova, pomoć je najviše potrebna u Svilajncu, Petrovcu na Mlavi, Krupnju, Smederevskoj Palanci, Trsteniku i Beogradu (Obrenovcu i Lazarevcu).

Oni kojima je pomoć potrebna izjasnili su se da im najviše nedostaju sredstva za ličnu higijenu, voda, lekovi i suva hrana.

U svim mestima, učitelji Srbije se pridružuju organizacijama Crvenog krsta i drugim humanitarnim akcijama u prikupljanju i pružanju pomoći ugroženima poplavom, navodi se u saopštenju.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
20 Beograd