fbpx
Skip to main content
Kori Udovički i Nevena Petrušić

Udovički i Petrušić: Cilj tolerantno društvo

Foto: Beta
BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne Kori Udovički najavila je u razgovoru sa poverenicom za zaštitu ravnopravnosti da će se u Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi uvrstiti deklarativna odredba o rodnoj ravnopravnosti polova koja se tiče nadležnosti jedinica lokalnih samouprava.

Udovički i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić razgovarale su o ključnim problemima i teškoćama u implementaciji antidiskriminacionog zakonodavstva i o mogućim oblicima saradnje na planu edukacije i podizanja svesti zaposlenih u organima javne uprave, saopštilo je ministarstvo državne uprave.

Poverenica je, govoreći o nadležnostima ovog nezavisnog organa, istakla da se više od trećina pritužbi odnosi na postupanje državnih organa.

Kori Udovički i Nevena Petrušić
Foto: Beta

Udovički i Petrušić su se složile da su neophodne obuke zaposlenih u tumačenju antidiskriminacionog procesa, te u tom smislu će se organizovati još sastanaka kako bi se utvrdio najbolji način da se te obuke sprovedu.

Imajući u vidu da je zajednički cilj tolerantno društvo, Udovički je istakla da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave spremno da razgovara o svim inicijativama ovog nezavisnog državnog organa kako bi se i državni službenici još više edukovali o oblasti antidiskrimnacionog prava.

SD info

SD kosovo

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd