Skip to main content
Kineska trikotaža

UMESTO KINE - PRC: Kinezi ukidaju oznaku "Made in China"

Foto: Profimedia
Kineski proizvođači su prekinuli korišćenje oznake "made in China" na odeći koju prodaju u Japanu, kako bi poboljšali prodaju, prenosi BBC.

Ovaj potez je pokušaj da se prevaziđe predstava da je kineska trikotaža jadnog kvaliteta, piše portal Saut Čajna Morning post.

Umesto toga, odeća je označena etiketom "made in PRC", pri čemu je "PRC" skraćeni naziv za Narodnu Republiku Kinu na engleskom jeziku (People's Republic of China) - i to zato što mnogi Japanci ne znaju šta znači ova skraćenica.

Agencija za poslove japanskih potrošača navodi da uprkos tome što je termin izgubljen u prevodu, ništa neće sprečiti kineske kompanije da izmene svoje etikete. Kao odgovor na to, japanska industrija odeće planira da postavi nove etikete. "J Kvalitet" ("J Quality") natpis biće zakačen na odeću domaće proizvodnje, bar prema izveštaju agencije Kjodo njuz.

Očekuje se da će ovakav natpis ohrabriti Japance da troše više novca na "visoko-kvalitetne domaće proizvode" radije nego da se odluče na kupovinu jefitnijih uvoznih artikala. 

Pročitajte i: 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
19 Beograd