fbpx
Skip to main content
Kiron Vilijamson

UPOZNAJTE KIRONA: Ima 12 godina i običan je dečak, ali...

Foto: Twitter
… tek kad izuzmete činjenicu da je već milioner.

Kiron Vilijamson je čudo od deteta!

Ovaj dečak iz Norfolka ima neverovatan dar za slikarstvo, što je dokazao time što je zaradio nekoliko miliona prodajom svojih dela.

Kiron Vilijamson
Foto: Twitter

Sve je počelo kada je imao šest godina i na letovanju poželeo da crta brodove, kuće i brda... A onda, sve se promenilo. Roditelji su ga upisali u školu slikanja i već naredne godine je rasprodao celu izložbu, za nekoliko minuta i za 180.000€. Pre godinu dana je, od samo jedne izložbe, zaradio preko 300.000 evra, a za to mu je trebalo čak 20 minuta.

Tada je i završio osnovnu školu, pa su roditelji odlučili da ga u buduće školuju kod kuće. Majka Mišel posvetila se njegovom obrazovanju i uvidela da Kiron obožava da se unese u detalje, kao i da voli da piše – i prozu i poeziju.

Kiron Vilijamson, iako slika maltene svakodnevno, piše i gotik horor roman čija je radnja smeštena u daleku 1818. godinu.

Iako su se roditelji brinuli za njegovu socijalizaciju, mladi slikar nema problema sa sticanjem prijatelja. Podjednako uživa u igranju fudbala sa vršnjacima, kao i u razgovorima sa odraslim umetnicima koji su na istoj talasnoj dužini. Takođe, posebno mu prijaju ćaskanja sa starijim meštanima sela u kom živi, o tome kako je ono nekada izgledalo i kako se tada živelo.

Kironova mlađa sestra želi da se i ona školuje kod kuće kad završi osnovnu školu, pa će tako postati četvrti član porodice koji "radi" kod kuće. Mišel i Kit Vilijamson, roditelji mladog umetnika, rade od kuće – Mišel je direktor u Kironovoj kompaniji koja postoji već četiri godine, a Kit – koji je nekada bio trgovac umetninama – sada prodaje i kupuje umetnička dela za Kironovu kompaniju, pa tako mladi slikar poseduje zavidnu kolekciju, uključujući i više od 20 slika njegovog idola – Edvarda Sigoa.

Kiron Vilijamson - pastel
Foto: Twitter

Ako ste se zapitali da li je sve u redu sa Kironom – ne brinite. Mnogi su mislili da je autističan, ali on je savršeno zdrav dečak. Zdrav i veoma nadaren.

I tako je dvanaestogodišnjak šef sopstvenim roditeljima koji su zabrinuti za mišljenja drugih... Mnogima smeta to što im Kiron daje platu, ali jedina druga mogućnost bila bi da zaposle nekog drugog ko bi, verovatno, tražio veću platu.

Kada je počeo da slika, roditelji su mu rekli da ne bi imali ništa protiv ako bi samo stao i ako nikada  više ne bi uzeo četkicu u ruke. I sada, kada se cela familija posvetila njegovom talentu i od njega direktno zavisi, Mišel i Kit ne menjaju mišljenje. Samo bi se sve vratilo na nekadašnje – ona bi nastavila da radi kao nutricionista, on bi i dalje kupovao i prodavao umetnička dela. Cilj im je samo da Kiron nikada ne oseti pritisak da slika ako mu se to ne radi.

Kiron Vilijamson - slika
Foto: Tumblr

Mnoge javne ličnosti kupuju Kironove slike, a neke se nalaze čak i u kolekciji britanske kraljevske porodice. O tome koliko je cenjen njegov rad govori i činjenica da ga brojni stručnjaci zovu Mini Mone.

 

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
1 Beograd