fbpx
Skip to main content
Našminkana devojka

Uskladite ajlajner sa oblikom očiju

Foto: Profimedia
Ne postoje ni jednostavna, ni brza pravila kada je u pitanju stavljanje ajlajnera. Nekim ženama on jednostavno stoji bolje nego drugima, ili samo nisu odabrale pravi način šminkanja.

Pogledajte šta sve možete da postignete ajlajnerom.

Keti Peri
Foto: Profimedia
Mačkasti oblik
Ako želite da izgledate zanosno, probajte da napravite mačkasti oblik očiju. Mnogim ženama pristaje ovaj način šminkanja, posebno onim sa okruglim oblikom očiju. Izvlačanjem alajnera van ivice oka, vizuelno se postiže da oko izgleda više seksi.

Samo gornji kapak
Ovo je idealno za sitnije oči, jer će ih na ovaj način otvoriti, posebno ako se istaknu trepavice. Zato uz ovaj način šminkanja stavite kvalitetnu maskaru koja će dodatno uviti vaše trepavice. Važno da zapamtite da ajlajner stavljate iznad trepavica, nikako na unutrašnju ivicu oka, jer će onda efekat biti suprotan.

Ajlajner
Foto: Profimedia

Pojačana verzija mačkastog oblika
Ako vam se sviđa mačkasti način stavljanja ajlajnera, možete i dodatno da eksperimentišete kako biste pojačale efekat. Ovo je idealna šminka za one dame koje imaju skupljene oči. Izvlačanjem ajlajnera dužinom kapka i van njega, učinićete oči istaknutijim, a ako isto to uradite i ispod oka, vaše oči će izgledati mnogo veće i otvorenije. Ovaj način šminkanja je veoma interesantan i ima dupli efekat.

Unutrašnje ivice
Idealan način šminkanja za one dame koje imaju oči srednje veličine, i za one koje imaju krupn oči u obliku badema. Izbegavajte da stavljate ajlajner ovako ako imate sitne oči, jer će ih to učiniti dodatno manjim.  Ali ako imate oblik očiju poput badema, stavljanje ajlajnera na unutrašnju ivicu oka, daće im lepšu liniju. Ne prelazite na spoljni deo oka jer će oči tada izgledati još veće.

Ajlajner
Foto: Profimedia
Pojačan spoljašnji ugao
Savršen način da se očima sa spuštenim kapcima, pomogne da budu podignute baš na mestima gde trebaju da izgledaju tako. Tečni ajlajner je najbolja varijanta za ovakve oči jer ne postoji opasnost da će se razmazivati kada se jednom stavi.
 

 

SD lepota

SD vesti

SD astro

SD porodica

SD sex

SD zdravlje

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd