Skip to main content
biznis centar

USKORO STIŽU I U SRBIJU: Kompanija je ove godine NAGRADILA SVOJE ZAPOSLENE sa 105 miliona evra!

Foto: Profimedia/ilustracija
Od kada je, pre dve godine, počela primena ovog programa zaposlenima je ukupno dodeljeno 305 miliona evra.

Ikea grupa u poslovnoj 2015. godini ostvarila je neto dohodak u visini od  3,5 milijarde evra, saopštili su iz te švedske kompanije. Ukupan promet porastao je za 11,2 posto u odnosu na prethodnu godinu i iznosio je 31,9 milijardi evra. 

Takav rast prihoda, ističu Šveđani, omogućiće kompaniji nova ulaganja u razvoj i održivo poslovanje. Kada poslovnom rezultatu iz osnovnog biznisa dodaju i zaradu ostvarenu od najma u trgovačkim centrima, ukupni prihodi grupe rastu na 32,7 milijardi evra, što je povećanje za 11,5 posto u odnosu na rezultate iz 2014.  

 - U godini koja je iza nas ostvarili smo odlične rezultate, a mnogo smo uložili u održivost, bolju ponudu, kao i dostupnost naših proizvoda - naglasio je Peter Agnefjal, predsednik i CEO Ikea grupe.  

Sudeći po izjavama premijera Aleksandra Vučića dolazak ovog švedskog giganta u Srbiju očekuje se naredne godine kada će biti otvorena prva robna kuća Ikea u Beogradu. Više o tome pročitajte OVDE.

Dobre finansijske rezultate, najavljuju, i ove će godine podeliti sa svim zaposlenima i nagraditi ih sa ukupno 105 miliona evra kroz program "Tack!". Od kada je pre dve godine uveden ovaj program, zaposlenima u ovoj ukupno je dodeljeno 305 miliona evra - rekli su iz Ikee.

Ikea
Foto: Profimedia/ilustracija

Za dvocifreni rast prometa, kažu u Ikei, najviše su doprinela "stara" tradicionalna tržišta. Zadovoljni su i učinkom ostvarenim i na novootvorenim tržištimaa, kao mi onima do kojih su došli zahvaljujući onlajn ekspanziji koju su doživeli u tom periodu. Nemačku izdvajaju kao tržište koje je zabeležilo rekordne rezultate, dok se na prostoru  Južne Europe primećuje pozitivan pomak. Južna Koreja, kao novootvoreno tržište poslovala je iznad očekivanja, a za poslovanje u Severnoj Americi kažu da je bilo pozitivno.  

Iz firme najavljuju da će nastaviti da investiraju u jačanje osnovnog poslovanja, razvoj onlajn kanala i novih formata maloprodaje kao i u centre za dostavu robe potrošačima. 

Planiraju da investiraju i u obnovljive izvore energije, ali i u asortiman proizvoda koji smanjuju čovekov uticaj na prirodnu sredinu. 

Podsećaju kako su se Ikea grupa i Ikea fondacija obvezale da će uložiti milijardu evra u transformaciju poslovanja povodom klimatskih promena te da su iz obnovljivih izvora energije proizveli 53 posto vlastite potrošnje, a do 2020. planiraju da na taj način proizvedu 100 odsto potrošnje.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Fog
14 Beograd