fbpx
Skip to main content
Tečnosti različite gustine i boje u boci

Uspeo je da VODOM zapali VATRU i napravi 10 rupa na kesi punoj vode, A DA NIŠTA NE CURI! (VIDEO)

Foto: Youtube Printscreen/brusspup
A to nije sve što je ovaj čovek uradio. Kontroliše tečnosti kao da poseduje moći! Kada vidite kako - zaista nećete verovati! Zanemećete.

Nauka može da bude veoma zabavna, a ovaj čovek je to dokazao na odličan način. Uz pomoć poznavanja hemije i još nekih naučnih disciplina poigrao se sa tečnostima. Iako ste možda već počeli da zevate kada ste čuli reč "nauka", kada vidite snimak, pomislićete da  je reč o čarobnjaku. Stoga bacite pogled na sledeće eksperimente koje je izveo ovaj naučnik:

"Slow motion" lopta

Kada ide nizbrdo, ova lopra izgleda kao da je provučena kroz efekat. Za ovo je potrebna gusta tečnost, najbolje med, teška loptica i plastična okrugla posudica. Stavite u okruglu posudicu med i metalnu (tešku) lopticu. Ukoliko stavite previše ili premalo meda, to će uticati na kretanje loptice.

Zapaljivanje vatre vodom

Kesu ili plastičnu kružnu posudicu napunite vodom, dva lista papira presavijte dva puta na pola. Ištampajte ili naškrabajte crni znak na jednoj strani papira. Ovo možete uraditi po sunčanom danu tako što ćete staviti posudu ili kesu iznad papira. Kada počne da se dimi i počne da se formira rupa, omotajte drugi list papira oko dela koji se dimi. Mašite papirom sve dok se ne razvije vatra.

Bušenje kese bez prosute kapi

Sve što vam treba je nešto jača najlonska kesa puna vode i olovke. Može se desi da vam procuri koja kap, ali je ovo svakako jednostavan a zaista impresivan trik.

Slaganje tečnosti

Uzmite visoku staklenu flašu. Dertedžent za sudove, suncokretovo ulje, tamni kukuruzni sirup, alkohol i voda. Potom dodajte boje za bojenje hrane u svaku tečnost posebno. Pošto su ove tečnosti različite gustine, one se neće mešati. Stoga dodajte prvo tamni (crni) kukuruzni sirup, dertedžent za sudove, pa vodu, suncokretovo ulje i na kraju alkohol. Zatvorite flašu i uživajte u duginim bojama.

Neki od trikova iz ovog videa su i:

  1. Nevidljiva flaša
  2. Igrajuća tečnost
  3. Barijera u "magičnoj" vodi
  4. Voda koja kruži po šerpi
  5. Obrnuta iluzija
  6. Obrtanje tečnosti

Najbolje je da pogledate kako je to sve izveo ovaj naučnik i oduševićete se:

Ukliko vam je ovo bilo interesantno, saznaje šta je jedan čovek uradio lubenici i time ogadio veliki broj ljudi (više informacija na OVOM linku)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
6 Beograd