fbpx
Skip to main content
blizanci

(UZNEMIRUJUĆI FOTO) Rođeni sijamski blizanci teški KILOGRAM, koji DELE GLAVU!

Foto: Twitter/@CherguiaMbark
Oni imaju odvojene ruke i noge, ali dele jedan mozak.

U Indiji su rođene bebe koje su imale svaka svoje srce, ruke i noge, ali su imale jednu glavu. Bile su teške oko kilogram i živele su na žalost, samo šest minuta. 

Iako je medicinsko osoblje znalo da se radi o spojenim blizancima, opet ih je iznenadio njihov izgled, kada su ih doneli na svet carskim rezom. 

- Bili smo donekle spremni na to da će bebe umreti jer je mozak bio spojen, a takva operacija da se razdvoji je bila nemoguća. Unapred smo obavestili porodicu o mogućim komplikacijama - rekao je doktor Kirtan Vias (30), asistent u bolnici na ginekologiji.

Takođe je dodao da je ovo redak slučaj u ginekologiji u Indiji - možda jedan u milion. 

Majka, koja je želela da ostane anonimna, je imala dobru trudnoću, do njenog prvog ultrazvuka u sedmom mesecu. Tada su joj date užasavajuće vesti o njenim bebama. 

Veruje se da su oni cefalopagus sijamski blizanci, što znači da su rođeni sa spojenim glavama, ali da im je većina tela razdvojena. 

Doktor Vias je naveo da ovakvo stanje uglavnom može biti dijagnostikovano u prvom tromesečju trudnoće, ali da ova žena nije bila na pregledima, što je normalno u Indiji, zbog velike siromašnosti.

Majka je otpuštena iz bolnice i dobro se oseća. Ona i njen muž su odlučili da doniraju tela njihovih blizanava medicinskom koledžu radi istraživanja.

 

DROGA JE UNAKAZILA: Pogledajte šta je HEROIN uradio ovoj devojci! (VIDEO)

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mist
2 Beograd