fbpx
Skip to main content
Poplava

Vanredna odbrana na reci Savi u dužini od 120 kilometara

Foto: Tanjug
NOVI SAD - Zbog naglog porasta vodostaja reke Save od danas se sprovode mere vanredne odbrane od poplava na 120 kilometara tog vodotoka, saopšteno je iz Javnog vodoprivrednog preduzeća "Vode Vojvodine" i dodaje da se osim na reci Savi vanredna odbrana sprovodi se i na Markovačkom potoku, odnosno na brani „Veliko središte“ kod Vršca.

U saopštenju se navodi da je reka Sava u odnosu na jučerašnji dan na pojedinim deonicama (na vodomeru Jamena) porasla za 1,7 metara.

"Na Savi kod Šapca danas je izmeren vodostaj od 540 centimetara, što je samo pola metra niže od istorijskog maksimuma iz 1981. godine, kada je Sava kod toga grada dostigla vodostaj od 590 centimetara", kaže se u pomenutom saopštenju.

Kako se navodi, Republički hidrometeorološki zavod progonozira da će vodostaj Save kod Šapca sutra biti 620, a da će u noći između ponedeljka i utorka dostići i do nezabeleženih 680 centimetara.

Iz "Voda Vojvodine" kažu da od Dunava i Tise, bar trenutno nema opasnosti, a da na fruškogorskim potocima danas ima manje problema u odnosu na jučerašnji dan, te da na području Vojvodine za sada nema opasnosti od izlivanja velikih reka.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
10 Beograd