Skip to main content
Mladić hrče

VAŠ PARTNER HRČE? Evo kako da rešite probleme sa spavanjem u paru

Foto: Profimedia/ilustracija
Psihoterapeut Semi Margo pruža korisne savete za miran san u braku ili vezi.

Problem: hrkanje

Šta uraditi: Ono što možete da učinite jeste da snimite njegovo hrkanje. Diktafon može da posluži. Rešavanje problema hrkanja počinje tako što ćete ubediti vašeg partnera da ima ozbiljan problem. Sa dokazom u vašim rukama, možete da pristupite rešavanju. Jedno od mogućnosti je da odete u krevet ranije. Ukoliko ste u dubljem snu, manja je šansa da će njegovo (ili njeno) hrkanje da vas probudi, piše Dejli mejl.

Problem: nemirni spavači

Šta uraditi: vaš partner ima sindrom nervoznih nogu ili sličan poremećaj, trebalo bi da se obrati lekaru. Ako je razlog lošeg sna alergija, često i obično čišćenje sobe i provetravanje dušeka može da reši problem. Zatim, možete kupiti i veći krevet ili dva koja ćete razdvojiti. To će rešiti problem "noćmnog šutiranja".

Problem: razlike u telesnoj temperaturi.

Šta uraditi: ovaj problem se lako rešava nošenjem različitih stvari u krevetu. Ako vam je vruće, obucite laganiju garderobu.

Problem: on je noćobdija, vi ste ranolegalac.

Šta uraditi: Pravilno usmeravanje izvora svetlosti je ključ. Koristite maske za oči da biste blokirali svetlost. Čepovi za uši su korisni, a pomažu i kod hrkanja. 

Pročitajte i: 

 

 

 

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
22 Beograd