fbpx
Skip to main content
wc

VAŽNO UPOZORENJE! Nikako ne odlažite odlazak u WC, posledice mogu biti KOBNE! (FOTO)

Foto: Profimedia
Veliku nuždu ne smete preskakati!

Što se tiče nekih svakodnevnih obaveza, njih možete odložiti bez ozbiljnijih problema, ali preskakanje nužde nikako.

Odlazak u WC predstavlja prirodni proces čišćenja organizma i baš zbog toga ga nikako ne bi smeli odlagati, a po najmanje obavljanje "velike" nužde.

Što se tiče vremena  kada obavljati veliku nuždu, najbolje i najzdravije vreme za to je jutro. Naime, tokom noći naš probavni sistem razgrađuje hranu koju smo pojeli tokom prethodnog dana, a koja je ujutru spremna za izlazak iz vašeg tela.

Žena u toaletu
Foto: Profimedia

Odgovor na pitanje koliko puta bi trebalo obavljati veliku nuždu tokom nedelje je, da se normalnim smatra jednom ili nekoliko puta dnevno, međutim ukoliko to nije praksa i veliku nuždu vršite u razmaku od par dana ne treba brinuti odmah, jer problem nastaje tek ukoliko se pojavi određena fizička nelagodnost i simptomi poput nadutosti i grčeva u stomaku, što signalizira da se treba obratiti lekaru.

Najveći problem koji se javlja prilikom odlaganja velike nužde jeste taj što telo signalizira da je spremno za pražnjenje i odlaganje predstavlja neku vrstu šoka za organizam koji će prouzrokovati različite smetnje poput nadimanja, grčeva u stomaku pa i zatvora. Ukoliko uočite ove simptome neophodno je javiti se lekaru za savet i tako sprečiti ozbiljne komplikacije koje mogu nastati.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
0 Beograd