Skip to main content
Vegan Black Metal Chef

VEGAN BLACK METAL: Hrabrost u kuhinji jesu lobanje i pentagrami (VIDEO)

Foto: Facebook
Internet je igralište bez granica, na njemu je moguće svašta naći, pa i ovako brutalne recepte.

Ovaj tekst neće biti klasičan kuvarski savetnik, niti recept za neko predivno jelo. Ne, ovo je priča o Brajanu Manovicu, poznatijem kao Vegan Black Metal Chef.

Dugokosi momak odeven u kožnu garderobu, sa bodljama i nitnama, noktima lakiranim crnim lakom i licem okrečenim u crno-bele šare rešio je da kuvanje podigne na potpuno nov nivo. On reži, vrišti i peva svoje recepte u black metal fazonu dok kuva.

Brajan je veb dizajner i inženjer zvuka, dakle - on jeste amater, ali njegovo umeće u kuhinji je nadmašilo mnoge.

"Volim da kuvam. Takođe, ja sam muzičar – imam industrial black metal projekat 'Forever Dawn' i nekako je bilo prirodno da spojim dve najveće ljubavi", izjavio je Manovic u jednom od svojih intervjua.

Kao da kuvanje po black metal načelima nije dovoljno neobično, dolazi i neverovatna činjenica da Brajan priprema isključivo veganska jela.

Njegova apokaliptična kuhinja izgleda kao dobrano opremljena tamnica – tu su sveće, lobanje, bodljikavi zidovi, daska za seckanje u obliku pentagrama, lonci sa šiljcima, kao i noževu koje su pravili "najbolji umetnici pakla".

Vegan Black Metal Chef
Foto: Youtube Printscreen

Dok većina black metalaca uzvikuje vesele pokliče Satani, Vegan Black Metal Chef se drži načela: "Heil Seitan". I, ne, to nema nikakve veze sa Đavolom, već sa sejtanom – hranom koja se pravi od pšeničnog glutena, dakle – nešto nalik soji i ostalim zamenama za meso. Brajan tvrdi da je to fantastičan protein – ukusan i neverovatno jeftin.

Rad i sama zamisao ovog momka može da vam se dopadne ili ne, to je stvar ukusa (najviše muzičkog), ali jedno se ne može poreći - Brajan Manovic je uradio nešto čega se mnogi plaše: prešao je granicu. Odrekao se konvencionalne kuhinje, odrekao se pravila i normi, u svako jelo je uneo sebe i svoj način života i to je ono što je najvažnije.

Kad sebe potpuno predate onom što radite, pa samim tim i kuvanju, rezultati su fantastični. Iskoračite iz šablona, otarasite se one dosadne tamnoplave šerpe i počastite se onom ružičastom sa svetlozelenim kružićima, isprobajte nove začine, spojite one sastojke koje nikada ne biste sastavili i – uživajte u plodovima svoje hrabrosti.

 

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
Katarina's picture

Katarina

KOŽNA odeća?! Ne, sve je u njegovoj kuhinji i na njemu od biljnih ili veštačkih materijala, nema kože, krzna, kostiju, želatina, čak ni prehrambenih boja životinjskog porekla. Samo mu ime kaže, VEGAN black metal chef.

2 | 0

SD zanimljivosti

SD uvrnuto

SD ljubimci

Vremenska prognoza
Clear sky
34 Beograd