fbpx
Skip to main content
Srđan Verbić

Verbić: Za mesec dana priprema spiskova nastavnika za otpremnine

BEOGRAD - Za mesec dana biće raspisan konkurs za upis u srednje škole i tada će početi priprema spiskova nastavnika kojima će do septembra biti ponuđene otpremnine, najavio je danas ministar prosvete Srđan Verbić.

Verbić je za RTS rekao i da u procesu racionalizacije, traži pomoć direktora i sindikata.

Na pitanje da li su tehnološki višak svi koji ne mogu da imaju pun fond časova, Verbić je odgovorio:

"Postoje slučajevi, i ne tako retki, gde ne može da se napravi ukrupnjavanje normi. Kod malih seoskih škola gde su velika rastojanja među školama, nastavnik francuskog ne može da ima pun fond časova, on će i dalje raditi sa delom normi".

Verbić je dodao da postoji namera da se, zajedno sa sindikatima i direktorima, napravi ukrupnjavanje norme, što znači da što više profesora ima pun fond časova, a kome će biti ponuđene otpremnine odlučiće direktori.

"U zakonu kakav je danas aktuelan, stoji da direktor donosi odluku o tome. Zbog toga je nama važna uloga sindikata. Dakle, pozivamo sindikate da učestvuju u tome da bismo smanjili mogućnost da jedan čovek odluči o tome ko će biti višak", objasnio je ministar Verbić.

Kada je reč o još jednom problemu u prosveti, pored viška zaposlenih - štrajku prosvetara, Verbić je rekao da se "nada da će razum pobediti" i ponovio da u budžetu nema novca za ono što traže štrajkači.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD info

SD kosovo

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd