fbpx
Skip to main content
Viktor Orban

Orban bi primio MIGRANTSKU PORODICU u svoju kuću, ali pod jednim uslovom!

Foto: Reuters
Iako se mađarski premijer Viktor Orban našao na meti kritika zbog oštrog stava prema izbeglicama - za jedan nemački list je izjavio da bi primio jednu migrantsku porodicu.

Orban: Migranti žele nemački život

"Ti migranti ne dolaze kod nas iz ratnih zona već iz kampova u državama koje su susedi Sirije poput Libana, Jordana i Turske. Tamo su bili bezbedni", naveo je Orban. 

Prema njegovim rečima, ljudi ne dolaze u Evropu kako bi živeli bezbedno, već zato što žele "nemački ili možda švedski život". "Uslovi života u Grčkoj, Makedoniji, Srbiji, Mađarskoj i Austriji, nisu dovoljno dobri za njih", poručio je Orban.

Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je za jedan nemački list da bi u svoj dom primio jednu izbegličku porodicu kada bi bio siguran da to ne bi ohrabrilo druge da krenu put Evrope.

Upitan da li bi primio jednu izbegličku porodicu, Orban je rekao: "Da, ukoliko migranti to ne bi shvatili kao ohrabrenje da dođu u Evropu. To ne bi bilo preporučljivo u ovom trenutku".

Orban je istakao da njegova supruga i deca već aktivno pomažu izbeglicama.

Mađarski premijer je kazao da će južna granica Mađarske sa Srbijom biti zatvorena visokom ogradom od 15 . septembra i dodao da, pošto to bude učinjeno, izbeglice treba da budu vraćene "odakle su došle".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
9 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19