fbpx
Skip to main content
Goran Vesić

Vesić: Pozivam sve Beograđane na koncert devojčice koja je svirala u Knez Mihailovoj

Foto: SD
Veliki humanitarni koncert, na kojem će se prikupljati sredstva za odlazak naše dve talentovane violinistkinje – Kristine Marušić i Anike Goldner, učenice MŠ „Davorin Jenko”, u letnju školu i festival „Musica Mundi” u Belgiji, biće organizovan sutra u 12 sati u Dečjem kulturnom centru Beograda.

Koncert je organizovan na inicijativu gradskog menadžera Gorana Vesića, a jedna od učesnica je i devetogodišnja Jovana Savić, kojoj je Grad pre mesec dana obezbedio violinu, posredstvom donacije "Eurosalona”.

Na sutrašnjem koncertu, pored Jovane, Kristine i Anike, učestvovaće i violinista Danilo Anđelković, ulični muzičar iz Knez Mihailove, devetogodišnja klaviristkinja Jana Ćosić, članica DKCB-a – grupa Klavir, Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda, Baletski studio DKCB i poznate ličnosti – Minja Subota, Leontina Vukomanović, Tijana Dapčević, a pozivu se odazvala i Bojana Stamenov, učesnica Evrovizije.

"Pozivam sve građane i kompanije da prisustvuju sutrašnjem humanitarnom koncertu Jovane Savić, talentovane devojčice koja je svirala u Knez Mihajlovoj ulici i kojoj je Skupština grada donirala instrument.

"Ona će na svom novom instrumentu da održi svoj prvi koncert koji će posvetiti drugim devojčicama koje su dobile stipendiju na prestižnoj muzičkoj školi u Belgiji. Ušle su u 15 izabranih od preko 200 koliko ih se prijavilo iz čitavog sveta. Na ovaj način sakuplja se novac da bi one otputovale u Belgiju i bile učesnice prestižne letnje škole", rekao je Vesić i dodao da je ovo zaista dobar primer kako svi treba da učestvujemo i kada postoji neko ko je talentovan, da nađemo način da mu pomognemo.

Gradski menadžer obećao je i da će pokrenuti inicijativu za formiranje Fonda za mlade talente Grada Beograda koji bi trebalo da počne sa radom sledeće godine, a čija sredstva bi trebalo da se koriste za stipendiranje talentovane dece. Da je ovakav fond neophodan Beogradu, dokaz su Kristina i Anika za čiji je odlazak u Belgiju neophodno još 2.400 evra. Ove talentovane učenice, dobitnice brojnih nagrada na nacionalnim i internacionalnim takmičenjima, izabrane su među više od 200 prijavljenih kandidata iz celog sveta. Međutim, samo njih petnaestak moći će da pohađa nastavu kod vrhunskih svetskih violinista, kao što su Maksim Vengerov, Vadim Repin, Leonid Kerbel i Ivry Gitlis. Biće to od neprocenjivog značaja za njihovo dalje obrazovanje i razvoj njihovog talenta.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD beograd

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd