Skip to main content
 • Read more kebab Društvo

  Obratite pažnju! OVAKO VAS VARAJU U BRZOJ HRANI: Bajati RAZVODNJEN MAJONEZ, kifle od dva dana, MANJA GRAMAŽA, prilog "pod ruku"...

 • Read more Kafa Zdravlje

  SKUVAJTE I UŽIVAJTE: Ne odričite se KAFE, ona vam može pomoći da izlečite I NAJTEŽU bolest!

 • Read more Vladimir Tomović i Stanija Dobrojević Zadruga

  BAŠ SI SE U BISTROG MOMKA ZALJUBILA: Tomović brutalan, neće joj biti dobro kad čuje za ovo! (FOTO)

 • Read more Hronika Hronika

  MALI VUK POBEDIO SMRT! Nastradali su mu roditelji, a evo šta se SADA dešava s njim!

 • Read more Policija, hitne službe Svet

  TINEJDŽERKU UBIO MOBILNI! Hitna je samo mogla da konstatuje SMRT!

 • Read more Skupština Srbije Info

  SPREMA SE MASAKR POLITIČKIH STRANAKA U SRBIJI! Konačno ih više neće biti 112. Da li se RADUJETE ovom ZAKONU?

 • Read more Džastin Karter Svet

  UBIO SE POZNATI PEVAČ na snimanju spota! Pucao sebi u oko!

Devojka koja vežba

Vežbajte bez opreme!

Svakako vredi poslušati savete za vežbanje bez opreme, kada je jedan od autora trener najelitnijih specijalnih jedinica! Uz savete Marka Lorena i Džošue Klarka, oprobajte vežbe u kojima ste vi zapravo vaša jedina oprema.

Autori Mark Loren i Džošua Klark napisali su vodič za vežbanje bez sprava u kojem nude vežbe koje će vam omogućiti da budete fit i u formi. Da biste to postigli, važno je izgraditi mišiće, te je, prema njima, trening snage ključan za savršeno telo. Knjiga nudi 125 varijacija različitih vežbi, a ovde izdvajamo nekoliko praktičnih vežbi koje možete raditi kod kuće.

Pusti me unutra
Sve što vam je potrebno za ovu vežbu je peškir koji ćete omotati oko kvake se obe strane vrata. Rub vrata neka bude na sredini peškira, krajeve prebacite preko kvaka i povucite ka sebi. Držite se za njegove krajeve i raširite noge sa obe strane vrata, u širini obe kvake. Naginjte se unazad dok potpuno ne ispružite ruke. Zadržite prava leđa i savijte kolena za 45 stepeni. Povlačite grudi ka kvaci, pozadi spajajući lopatice. U početni položaj se vratite kontrolisanim pokretima.

Podizanje uz pomoć
Vežbu podizanja možete praktikovati bilo gde gde možete naći čvrsta vrata, zakočite ih kako se ne bi otvarala. Preko vrha vrata prebacite peškir i upotrebite stolicu kako bi vam noge pomogle pri vežbi. Kada se uspravite, brada bi trebalo da vam dosegne vrh vrata. Okrenuti licem prema vratima, stanite na udaljenost ne veću od širine vaših ramena i ruke stavite na rub vrata. Stojeći na povišenoj površini, savijajte kolena dok vam ruke ne budu potpuno ispružene. Uz pomoć nogu se podižite dok vam brada ponovo ne dođe preko vrha vrata. Podizanje, kao i spuštanje, trebalo bi da traje oko tri sekunde.

Treneri savetuju da vežbate sami. Iako je vežbanje u društvu zanimljivo, ne bi trebalo da zavisite o partneru kako biste se motivisali za vežbanje.

(izvor: tportal.hr)

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD zdravlje

SD vesti

SD astro

SD lepota

SD porodica

SD sex

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd